Saken er oppdatert med kommentarer fra Tone Sofie Aglen.

Politisk redaktør Tone Sofie Aglen har sagt opp jobben som politisk redaktør i Adresseavisen fordi hun har fått ny jobb som kommentator i VG, melder NTB. 

- Var det lett å takke ja til tilbudet?

- Nei, men det handlet ikke om VG. Jeg er utrolig glad i jobben i Adressa og leserne her, og må innrømme at timingen ikke var så god. Det var ikke nå jeg ville bort fra Adresseavisen. Men det var nå denne muligheten dukket opp. Og jeg kunne ikke la være å takke ja. Fristelsen ble for stor, innrømmer Aglen overfor Kampanje.

Selv om den nye basen fremover blir Oslo og ikke Trondheim, brenner hun ikke alle broer i Trondheim.

- Jeg beholder leiligheten min i Trondheim for å kunne reise hjem i helger og sånt. Jeg har aldri bodd i Oslo, og for meg er det nesten mer skremmende å flytte til Oslo.

- Frithjof Jacobsen har vært et idol
Nå gleder hun seg til å bli en del av kommentator-teamet i VG.

- Jeg har alltid vært en stor beunder av VGs kommentatoravdeling, og ikke minst Frithjof Jacobsen - han har vært et idol. Morsom, slagferdig og hyggelig. Anders Giæver og Hanne Skartveit har jeg beundret siden jeg var knøttliten, og blir starstruck bare av å se dem. Og nå skal jeg jobbe med dem - det synes jeg er gøy, sier hun glad til Kampanje.

Frithjof Jacobsen sluttet i VG i januar, samtidig som det ble kjent at han var i ferd med å innlede et forhold til Ap-politiker Jette Christensen.

Les mer: - Frithjof Jacobsen har en relasjon som ikke er forenlig med rollen som VG-kommentator

Ser Oslo-politikken utenfra
- Ser du annerledes på politikk, maktkamp og det norske samfunnet enn dine nye kolleger i VG?

- Det vet jeg ingenting om. Jeg har hatt det perspektivet jeg har, fordi jeg bor i Trondheim og jobber i Adresseavisen. Heldigvis har vi alle ulike perspektiver. Den dagen vi alle ser likt på ting, er det fare på ferde, sier hun.

- Hva tar du med deg fra Adressa til VG?

- Jeg har jo fulgt politikken fra et trøndersk ståsted, og vi har lagt bak oss et veldig spesielt, politisk år i Trøndelag. Jeg tror kanskje jeg kan se Oslo og politikken litt utenfra. Men jeg skal fortsette å være meg sjøl. Alle kan sikkert havne i en boble, enten man bor i Oslo, Trondheim eller andre steder.

Var invitert på  Tajik og Skards pølsefest
Spurt om den siste tids diskusjon om tette bånd mellom journalister og politikere, sier Aglen at hun ikke ser noe prinsipielt i veien med å delta på pølsefesten til Hadia Tajik og Kristian Skard – og hun mener debatten i etterkant er noe overdrevet.

- Jeg var også invitert, men er jo i Trondheim, så jeg var ikke der. Det er det ingen som har nevnt. Det passer kanskje ikke inn i bildet. Det er kjempeviktig at vi diskuterer tette bånd mellom journalister og politikere, men denne debatten mangler nyanser. Det er superviktig å ha tett kontakt med kilder, så jeg ser ingenting feil prinsipielt med å dra på denne type arrangement, sier hun.

Og presiserer samtidig at hun ikke har en tett relasjon med verken Trond Giske eller Hadia Tajik – men vil ikke kritisere de som har det.

- Jeg har aldri dukket øl med noen av dem, men jeg er en person som drikker øl med alle typer folk – og vil fortsette med det. Jeg har nok med å feie for egen dør, om jeg ikke skal feie for andres også, sier hun.

Trøndertett kommentator-team
Aglen kommer med en interessant observasjon om VGs kommentatoravdeling på tampen – som kanskje ikke alle har reflektert over.

- Det er litt morsomt, faktisk, at VGs kommentatoravdeling er det mest trøndertette stedet utenfor Trøndelag. Jeg blir den fjerde trønderen i teamet. Det gjorde det jo ekstra fristende. Da vet jeg at det er folk jeg kommer til å trives med og at jeg ikke er kvotert inn som trønder, avslutter hun.

Ifølge NTB kommenterer redaktør Kirsti Husby i Adresseavisen Aglens exit i en melding til Adresseavisens redaksjon slik;

- Jeg vil benytte muligheten til å takke Tone Sofie for den gode innsatsen hun har lagt ned for Adresseavisen de siste årene. Hun har vært en viktig stemme både i Midt- Norge og nasjonalt og markert avisen på en svært god måte, skriver Husby.