«Hjem til jul» er navnet på den nye norske Netflix-serien som startet innspillingen på Røros denne uken. Bak kamera står Per Olav Sørensen fra The Oslo Company, som også står bak den svenskspråklige Netflix-serien «Quicksand – Størst av alt» og «Kommando», som er under utvikling for Viaplay.

Det er Dagsavisen som omtaler den nye Netflix-serien i dag.

- Det er en romantisk komedie med Ida Elise Broch i hovedrollen som en ung kvinne i fella mellom sosiale forventninger til partner og barn, og egne ambisjoner. Serien starter med at hun prøver å finne kjæreste, så det blir mye ekstensiv dating. Men historien blir mye mer kompleks enn som så, sier Sørensen til Dagsavisen.

Dette er den tredje norskspråklige dramaserien som fullfinansieres av Netflix, etter «Ragnarok», som produseres av Sam Productions og «Blodtur», som produseres av Monster.

- Her tror jeg DR og SVT og NRK vil kjenne konkurransen, også fordi Netflix bestemmer seg fort. Er det noe vi som driver med film og tv-drama ikke liker, så er det å stå i kø. Lange prosesser er utmattende og det å knuge på manus i to år er såpass krevende at man nesten heller kan droppe det. Med Netflix og andre ser vi at det går kort tid mellom et prosjekt presenteres til avgjørelsen tas, eller man får en tydelig retning. Det er veldig arbeidsbesparende og motiverende, og vi kan bruke energien på å produsere og ikke på å vente, sier Sørensen til Dagsavisen.

Les mer: Skam- og Heimebane-stjerner klare for første «norske» Netflix-serie