TV 2 saksøker Get ettersom kanalen mener tv-distributøren ikke følger allerede inngåtte avtaler. Det skriver Dagens Næringsliv.

- Det er to spørsmål. Det første gjelder tolkningen av distribusjonsavtalen knyttet til TV 2 Sport 1. Det andre gjelder gjennomføring av ny kanalplassering for TV 2s kanaler, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til avisen.

Etter at søksmålet ble tatt ut har Get imidlertid flyttet TV 2-kanalene oppover på kanallisten på bekostning av Discovery, NRK3 og National Geographic.

Men konflikten er ikke over av den gruynn. Forsinkelsen i gjennomføringen er fortsatt en del av søksmålet, opplyser TV 2.

- Det er ikke uenighet om plasseringen i seg selv, men om Get gjennomførte endringen slik det var avtalt. Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer utover dette, sier Willand.

I Get ønsker man ikke å kommentere saken som også handler om visning av Champions League-kampene på TV 2 Sport 1.

- Vi ønsker ikke å kommentere saken i offentligheten, vi tar dialogen med TV 2 i retten, ikke via mediene, sier kommunikasjonssjef Sebastian Eidem i Get til Kampanje.

TV 2 Sport 1 er den nye sportskanalen til TV 2. Kanalen ligger i distributørenes grunnpakker, men ikke som del av distributørenes og tv-selskapenes premium-tilbud. På TV 2 Sport 1 vises både Premier League og de store kampene fra en europeiske stor-turneringen, Champions League og kanalen har på kort tid bygd seg opp med en markedsandel på 0,6 prosent i februar. 

Les også: NRK glir fra tv-konkurrentene – Discovery stuper uten OL

TV 2 fikk tilgang til Champions League etter en større avtale med TV3- og Viasat-eier Nent-gruppen, men heller ikke denne avtalen har vært støyfri og partene endte i retten der TV 2 fikk medhold hos byfogden. I kjennelsen fikk TV 2 medhold i at Nent-gruppen midlertidig må avstå fra å vise Champions League-kampene som går på TV 2 til kunder som har kjøpt tilgang til Viaplay gjennom distributørene Get, Canal Digital Satellitt og NextGenTel. Saken skal avgjøres i retten til høsten. 

Les også: TV 2 betaler 240 millioner for Champions League - slik endte avtalen i retten

Foreløpig har TV 2 fått på plass en distribusjonsavtale rundt TV 2 Sport 1 med RiksTV, Get og Viasat, men ikke Canal Digital, som sitter på rundt halvparten av markedet i Norge, og Altibox.