Administrerende direktør i Telenor Broadcast, Ragnar Kårhus (55), går til Schibsted og stillingen som finansdirektør. Der erstatter han Trond Berger, som går av med tidlig pensjon i september. Berger fyller 62 år i juni.

Ragnar Kårhus startet sin Telenor-karriere i 2000. I perioden 2010 til 2012 jobbet både Kårhus og Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund i Telenor.

- Jeg er glad for å kunnegjøre at Ragnar Kårhus har sagt ja til å ta på seg rollen som finansdirektør i Schibsted. Hans bakgrunn som administrerende direktør og finansdirektør i ulike områder av Telenor, gjør han svært kvalifisert for stillingen. Han har erfaring fra å lede store teknologiske transformasjoner og har også hatt fullt kommersielt ansvar for store virksomheter med gode resultater. Jeg har tidligere jobbet med Ragnar og kjenner han som hardtarbeidende, kapabel, flittig og resultatdrevet, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted i en pressemelding.

Kårhus har hatt stillingen som administrerende direktør i Telenor Broadcast siden 2014. Før det har han blant annet vært administrerende direktør i Telenor Norge. Nå gleder han seg til å bidra til verdiskapningen i Schibsted, som nylig skilte lag med de europeiske rubrikkselskapene i datterselskapet Adevinta.

- Schibsted har en lang og stolt historie med en imponerende merittliste, både på å utvikle eksisterende virksomheter og på å utforske nye og nærliggende muligheter i et raskt skiftende miljø, noe som har resultert i en betydelig verdiskapning for deres aksjonærer over tid, sier Kårhus i meldingen.

Nåværende finansdirektør Trond Berger fortsetter i jobben til september, og skal fortsatt være involvert i prosjekter i konsernet selv etter at han går av med pensjon.

- Mediebransjen har endret seg enormt i løpet av min tid i Schibsted, og det har vært en glede å være en del av en av de mest spennende suksesshistoriene i bransjen. Vi har opplevd en enorm verdiskapning for aksjonærene i denne perioden, og vi har vært i stand til å utvikle og gjenoppfinne merkevarene og produktene våre til fordel for forbrukerne og samfunnet. Schibsted beverger seg nå inn i en ny fase, etter fisjonen med Adevinta, og for meg er dette et naturlig tidspunkt å trekke meg tilbake. Samtidig ser jeg frem til å bidra med full styrke i de kommende månedene, inntil Ragnar kommer om bord, sier Berger.