I ettermiddag gikk NRK ut med beskjeden om at de vil fjerne Michael Jacksons låter fra spillelistene. Det skjer samtidig som HBOs dokumentarfilm «Leaving Neverland» blåser nytt liv i overgrepsanklagene mot den avdøde popstjernen.

I første omgang dreier det seg om to uker uten Michael Jackson på NRKs spillelister,

- Michael Jackson har hatt en enorm populærkulturell betydning, og er en viktig artist for et stort publikum. Det er vanskelig å si nå om NRK kommer til å slutte å spille musikken hans helt, men vi må se på hvordan publikum fremover reagerer på innholdet i dokumentaren, sier musikksjef i NRK, Knut Henrik Ytre-Arne til NRK.

Radio Norge: - Har ikke tatt noen beslutning
Direktør for innhold og programmering i Bauer Media, Kristoffer Vangen, fyller radiokanaler som Radio Norge med musikk fra Jackson. De har foreløpig ikke gått til samme skritt som NRK, men vurderer situasjonen. I dag har Radio Norge-lytterne fått høre hits som «I Just Can't Stop Loving You» og «Billie Jean».

- Vi følger nøye med på utviklingen i saken. Har så langt ikke tatt noen beslutning, skriver Vangen i en tekstmelding til Kampanje.

- Hva vil være avgjørende?

- Som jeg skrev, vi følger utviklingen i saken.

P4: - Lydhøre for diskusjonen
P4-sjef Kenneth Andresen synes også det er for tidlig å konkludere.

- Vi kjenner denne dokumentaren foreløpig bare av omtale, så vidt jeg forstår er det på søndag den blir spilt ut her i Norge. Vi har fulgt den amerikanske debatten og den britiske debatten, og vi kommer til å fortsette følge reaksjonene på dette her hjemme. Inntil videre kommer vi til å spille Michael Jackson på våre kanaler som normalt, sier han til Kampanje.

- Du sier dere følger diskusjonen, men hva kan få dere til å falle ned på samme avgjørelse som NRK?

- Jeg kan ikke si hva det vil være i dag. For det første ønsker vi å se dokumentaren og gjøre vår egen vurdering av den. Vi må se på hva slags reaksjon den skaper hos publikum og vil være lydhøre for den diskusjonen. Der vi står i dag, vurderer vi det sånn at vi spiller han på normal måte på kanalene våre.

«Leaving Neverland» hadde amerikansk tv-premiere i går. Her hjemme er det NRK som har kjøpt rettighetene til dokumentarfilmen med premiere søndag 10. mars.

Også BBC Radio 2 har valgt å rydde spillelistene for Mcihael Jacksons musikk i lys av dokumentaren.