Per Håkon Fasting har vært Schibsteds annonsedirektør i Norge. Nå blir han leder for Schibsteds annonsemiljøer i både Sverige og Norge. Han blir også en del av Siv Juvik Tveitnes' nye ledergruppe for News Media.

- Per Håkon har i flere år bevist at han er en sterk leder, både når det gjelder fag og mennesker. Han er også en god strateg, med en sterk gjennomføringskraft, og kjenner det svenske markedet godt. Jeg er veldig glad for at han har takket ja til å påta seg det viktige ansvaret vi nå står overfor, med å samle annonsemiljøene våre, så vi kan bli enda bedre og jobbe enda mer effektivt, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for News Media i Schibsted, i en pressemelding.

Flere sterke kandidater skal ha vært med i prosessen, men Tveitnes sier i meldingen at hun nå er trygg på at de har funnet rette person til denne jobben.

- Dette er en rolle som krever mye operasjonell og praktisk jobbing, og det passer meg bra. Landene er nødt til å jobbe tettere, både fordi det finnes synergieffekter med tanke på organisasjonsbygging, utnyttelse av teknologi, metoder og verktøy - men ikke minst på grunn av deling av kunnskap og praktisk erfaring, sier Per Håkon Fasting.

- Selv om det er store forskjeller på markedene er det også mange likheter, med tanke på hvordan vi jobber opp mot både annonsører, mediebyråer og andre samarbeidspartnere. Dette handler ikke bare om å ha den rette faglige kompetansen, men også mye om å skape en felles kulturforståelse, sier Fasting.

Per Håkon Fasting har lang fartstid i Schibsted, blant annet i selskaper som Schibsted Interactive og Schibsted Mobile, og har i lang tid vært kommersiell direktør i VG.

Per Håkon begynner i sin nye stilling omgående. Hvordan annonse-organisasjonen ellers vil se ut, ikke minst i Norge, vil bestemmes etter hvert.

Også Grethe Malkmus, tidligere organisasjonsdirektør i VG, får en plass i Tveitnes' ledergruppe, som leder for området People and organization i News Media.

Slik ser ledergruppen i News Media ut:

 • Siv Juvik Tveitnes - leder
 • Gard Steiro - VG
 • Lena K. Samuelsson - Aftonbladet
 • Espen Egil Hansen - Aftenposten
 • Anna Careborg - Svenska Dagbladet
 • Øyulf Hjertenes - Kystavisene (Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen)
 • Tor Jacobsen - Consumer Business
 • Per Håkon Fasting - Annonse
 • Morten Jacobsen - Tech
 • Rekruttering på gang - Product
 • Stine Halla - Finans og strategi
 • Grethe Malkmus - People and organization