Michael Jacksons låter skulle opprinnelig tas ut av spillelistene på P1, P13 og P1+ i to uker fra og med 8. mars. Nå snur NRK, bekrefter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, som mener beslutningen var feil.

- Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren. Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

- Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren. Dessuten gir beslutningen et inntrykk av at vi boikotter Michael Jacksons musikk. Det gjør vi ikke, sier kringkastingssjefen.

I går sa både P4 og Radio Norge til Kampanje at de ikke ville gjøre som NRK og fjerne musikken fra spillelistene.

- Vi kjenner denne dokumentaren foreløpig bare av omtale, så vidt jeg forstår er det på søndag den blir spilt ut her i Norge. Vi har fulgt den amerikanske debatten og den britiske debatten, og vi kommer til å fortsette følge reaksjonene på dette her hjemme. Inntil videre kommer vi til å spille Michael Jackson på våre kanaler som normalt, sa Kenneth Andresen til Kampanje.

Les mer: P4 og Radio Norge fjerner ikke Michael Jackson ennå: - Følger nøye med på utviklingen i saken

NRKs beslutning kommer etter dokumentarfilmen «Leaving Neverland» om Jackson fra amerikanske HBO. Der anklages han for å ha begått grove overgrep mot to gutter da de var sju og ti år gamle. Michael Jackson døde av hjertestans i juni 2009.

Eriksen understreker at beslutningen ikke var ment som en boikott av Jackson.

- Musikken ble tatt ut av sendinger i de kanalene som spiller Michael Jackson regelmessig slik at musikken ikke skulle dukke opp ukontrollert og ukommentert. I ettertid ser vi imidlertid at publikum og presse har oppfattet det som en boikott, og derfor er det viktig og riktig av oss å gjøre om på denne beslutningen, sier Eriksen.