«Nytt på nytt» på NRK1 ble mest sett på tv i helgen med 935.000 seere og en seerandel på 62,5 prosent fredag kveld. Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen var vikar for Pernille Sørensen denne uken, og ble blant annet satt til å kommentere bråket rundt VGs dekning av Trond Giske. Det parerte han med å gjøre narr av VG-sjefenes evne til å be om unnskyld.

- Jeg kjenner ingen detaljer om saken, men når VG-redaktør Gard Steiro ber om unnskyldning... Det er ikke hverdagskost for VG-redaktører, sa Jacobsen spøkefullt.

Deretter demonstrerte han hvordan han selv er i ferd med å lære seg å si unnskyld i sitt nye liv som tidligere VG-ansatt. Se innslaget her.

Frithjof Jacobsen sluttet i VG tidligere i år samtidig som det ble kjent at han hadde innledet et forhold til Ap-politiker Jette Christensen. Fredag ble det kjent at han har fått seg ny jobb som produsent i Monster.

Han forteller at tiden etter den mye omtalte VG-avgangen har vært bra.

- Jeg har det bra og har brukt tid på å bestemme meg for hva jeg skal gjøre og det har vært veldig «all right» å ha tid til det. Nå er jeg bare veldig fornøyd over å begynne i Monster og gleder meg til alt som skal skje der, sa Jacobsen til Kampanje på fredag.

Les mer: Frithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster

«Alle mot 1» ble helgens nest mest sette program med 833.000 seere og en seerandel på 56 prosent, foran jubileumssendingen til ære for Åge Aleksandersens 70-årsdag, som hadde 689.000 seere og en andel på 45,5 prosent senere lørdag kveld, og «Lindmo», som hadde 688.000 seere og en andel på 47,5 prosent fredag.

TV 2 samlet 436.00 seere med «The Voice» på fredag. Det ga en andel på 30,5 prosent. «Senkveld med Helene og Stian» hadde 484.000 seere.

Lørdag kunne TV 2 vise EM-kvalifiseringskampen mellom Spania og Norge. Den trakk 480.000 seere. «Skavlan», som ble sendt 25 minutter senere enn vanlig og hadde en ekstra lang sending, trakk bare 121.000 seere og hadde en andel på 12,7 prosent. Det er ny bunnotering for talkshow-verten.