Premieren på den 11. sesongen av «Paradise Hotel» hadde et snitt på 80.000 seere på TV3 i går. Det ga kanalen 17,3 prosent i kommersiell andel og sørget for at TV3 ble nest største kommersielle kanal i sendetidspunktet kl. 21.30. Samtidig har 45.000 fått med seg episoden på Viafree så langt.

I fjor ble premieren sett av 128.000 på TV3 og 46.000 på Viafree i løpet av de første timene. Det betyr at tallene på disse to plattformene samlet sett er noe lavere i år. Nent Group opplyser i tillegg om at en «en solid andel» av seingen foregår på Viaplay, og disse tallene går ikke selskapet ut med.

- Alt i alt er det en solid start for Paradise Hotel, som holder stand tiende året på rad. Interessen har vært overveldende i år og vi har stor tro på denne sesongen, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nent Group.

Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom synes programmet leverer på sin viktigste oppgave.

- De gjør det godt i målgruppen de ønsker å levere i, og treffer ganske rent. Men det er bare å konstatere at det er en nedgang fra i fjor, og det blir spennende å se hvor mye den tar seg opp, sier hun til Kampanje.

Hun mener Viafree-tallene viser at «Paradise Hotel» har en menighet som dukker opp sesong etter sesong.

- Foreløpig kan det se ut som de ikke har klart å utvide denne menigheten fra i fjor. Det er noe av det som blir spennende å se; hvordan den vokser på seg gjennom uken.

I fjor ble «Paradise Hotel» sendt 22.30. I år sendes programmet en time tidligere på kvelden, og i går møtte TV3 tøff konkurranse fra «Åsted Norge» på TV2, som samlet 486.000 seere på sin sesongpremiere.

Les også stort intervju med Nent-sjef Anders Jensen: Svir av nesten sju milliarder på innhold for å vinne strømmekampen (abo.)