Kulturredaktør Marius Hoel skal fungere som radiosjef i NRK fram til sommeren, skriver NRK i en pressemelding. Ingerid Nordstrand blir fungerende kulturredaktør i samme periode.

Marius Hoel erstatter Marius Lillelien, som begynner som direktør for Distriktsdivisjonen denne uken.

- Jeg er glad for at Marius Hoel har takket ja til å gå inn som fungerende radiosjef fram til sommeren. Marius har de riktige kvalitetene og erfaringen som vil være viktig i denne rollen. Dessuten er ledermobilitet viktig. På den måten bygger vi kompetanse og sikrer læring på tvers av NRK, sier direktør for strategi og medier, Øyvind Lund i meldingen.

- Dette er en oppgave jeg gleder meg veldig til. Å få jobbe med å bygge NRKs radio- og podkasttilbud videre er både inspirerende og spennende. Samtidig er det viktig for meg å si at jeg er veldig glad i jobben min som kulturredaktør. Å være leder for en så kompetent og fremoverlent avdeling er en stor glede som gir meg masse energi. Nå skal jeg bidra i andre deler av organisasjonen for en periode og er glad for tilliten, sier Marius Hoel.