Lina Tandberg går inn i stillingen som forretningsutvikler for lyd og podkast, og skal jobbe fulltid med den kommersielle utviklingen til alle Schibsteds podkaster. Hun går fra stillingen som konseptutvikler i VGs kommersielle avdeling.

- Som tidligere journalist er jeg opptatt av å utforme kommersielle konsepter som ikke går på bekostning av redaksjonens integritet, men snarere komplimenterer det redaksjonelle produktet, sier Lina Tandberg i en pressemelding.

Schibsted kunne nylig notere seg én million avspillinger i løpet av en måned på podkasten «Harm og Hegseth». Også «Aftenposen Forklart» nærmer seg denne milepælen med 800.000 månedlige avspillinger.

- En stadig større del av mediekonsumet skjer via lyd, og da åpner det seg nye kommersielle muligheter. Digitaliseringen av lyd gjør at vi kan tilpasse annonseprodukter etter hvor mediene konsumeres, og skape annonseprodukter på brukernes vilkår, sier direktør for produkt- og konseptutvikling i VG, Alexander Rydfjord.

- Personer som lytter til podkast er svært attraktive for annonsører. En typisk podkast-lytter er ung, moderne og åpen for å ta i bruk nye produkter og tjenester. De har i tillegg høy utdannelse og høy inntekt. Det som kjennetegner våre lyttere er at de henger med stort sett hele episoden. Vi har svært dedikerte lyttere som får med seg alle episoder, sier Tandberg.