Anniken Jonassen Hjertholm har fått jobben med å lede Lab2 i TV 2. Dette er en helt ny satsing som av TV 2-sjef Olav T. Sandnes har blitt beskrevet som «et kraftsenter for fremtidens nyhetsjournalistikk».

- Jeg er jo en sportsidiot og nyhetsnerd, så bare det gjorde at denne jobben var kjempeattraktiv. Jeg brenner for de sakene som berører, opprører og fører til noe, og som gjør det umulig ikke å bry seg, enten det gjelder mannen i gata eller makten, sier Hjertholm til Kampanje.

Lab2 skal både jobbe frem, utvikle og styrke de gode sakene, ifølge Hjertholm, og sikre at TV 2 får gjennomslag for journalistikken sin.

- Kravene til metode, oppbygging, publisering og presentasjon endres i et høyt tempo. Lab2 skal være en motor, drivkraft og knutepunkt for en sånn type utvikling.

Hjertholm har jobbet i TV 2 siden 2007 som reporter og vaktsjef i Nyhetene og på Nyhetskanalen, og de siste fem årene som redaksjonssjef i TV 2 Sporten i Bergen. I Lab 2 skal hun både jobbe som reportasjesjef for undersøkende og lengre prosjekt, og sørge for at Laben styrker løpende nyhetsdekning.

- Jeg skal også være et knutepunkt mot det fantastiske miljøet i Media City som inkluderer en hel rekke spennende bedrifter og initiativ i selve klyngen, og ikke minst Senter for undersøkende journalistikk.

I tillegg skal laben huse en datajournalist og en visuell grafiker, og de journalistene som til enhver tid har et prosjekt som er egnet til å være der.

- Er det spesielt hos de unge leserne og seerne at det er vanskelig å få gjennomslag med journalistikken?

- Jeg synes det er litt tidlig å begrense dette til én målgruppe. Det handler om at konkurransen om å nå frem med de gode sakene er knallhard. Når vi ser hva konkurrentene gjør og leverer av gode prosjekter til ulike formater, så gjelder det å ruste seg for å henge med på utviklingen. Klarer du å treffe med de riktige historiene, så når du ut til folk.