I dag har Handelshøyskolen BI i Oslo stått på hodet på grunn av prominent besøk av tidligere utenriksminister Hillary Rodham Clinton fra USA. Hun er i landet for å snakke på konferansen «The Gender Equality conference».

Det har vært stor interesse for foredraget hennes. Totalt er det 650 som er til stede for å høre på den tidligere utenriksministeren og presidentkandidaten. 31 av dem er pressefolk. I salen sitter blant annet Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Under foredraget, som for det meste dreide seg om kvinners rettigheter og likestilling, kom hun også innom valgkampen i 2016, hvor hun tapte for Donald Trump.

- Jeg er nok ikke flink nok til å være snappy og lage slagord som passer på hatter, sa hun til latter fra salen.

Dette er en referanse til Donald Trumps valgkamp-kampanje der han trykket opp «Make America Great Again» på capser og andre effekter.

Også Facebook, som mange mener spilte en avgjørende rolle under det amerikanske valget i 2016, ble et tema.

- Det er så mange manipulerte stemmer på sosiale medier som er en trussel mot demokratiet. Hvordan skal vi forholde oss til det, spurte hun retorisk.

For enten man driver valgkamp eller prøver å opprettholde et demokrati, er fake news og usannheteter på sosiale medier farlig, advarte hun.

- Før presidentvalget fikk mine medarbeidere blant annet høre at "Vi kan ikke stemme på henne, hun dreper folk" eller "Vi kan ikke stemme på henne, for hun er døende". Når de spurte hvor det kom fra, svarte de "Internett" eller "Facebook". Nå står vi overfor et stort meslingutbrudd fordi vi har så mange anti-vaksinasjons-stemmer på Facebook. Facebook er den største formidleren av nyheter i verden, og de har gjort stor skade, tordnet hun.

Deretter rettet hun pekefingeren mot Trump.

- Det Trumps folk gjorde mot meg, tilsvarer Watergate i en digital tidsalder. 

Også Fox News fikk gjennomgå.

- Endelig blir Fox News kalt det de er; statspropaganda.

Hillary Clinton blir i dag utnevnt til æresdoktor av BI med utgangspunkt i hennes arbeid for likestilling og klima.