Søndag var nok en runde av «Farmen kjendis» over, og  vinneren av den tredje sesongen av kjendisversjonen til «Farmen» ble den 23-år gamle freestyleutøveren Tiril Sjåstad Christiansen. Hun kunne strekke armene i været og juble høyest etter at hun vant finalen mot venninnen Kathrine Sørland (38).

Nå foreligger også seertallene og de viser at 758.000 seere fikk med seg at Christiansen vant en splitter ny bil og gikk til topps i realitykonkurransen.

Det var lavere enn snittet for sesongen som endte på 768.000 seere, viser tallene til Kantar Media og TV 2. 

På det meste var det imidlertid 886.000 seere som fulgte finalen, men også det var svakere en på samme tid ifjor. I TV 2 er programredaktør Jarle Nakken likevel fornøyd med årets sesong som har gitt kanalen i snitt 52,1 prosent markedsandel i målgruppen 10-79 år. 

- Igjen har «Farmen kjendis» samlet folket, og årets sesong ble avsluttet med en thriller av en finale hvor Tiril Sjåstad Christiansen til slutt gikk av med seieren. 768.000 seere har i snitt fulgt denne sesongen (Total Screen Rating) og finalen av «Farmen kjendis» ble i snitt sett av 758.000, sier Nakken.

Milliontallet glapp
Sist gang det var«Farmen kjendis»-finale på TV 2, fulgte 1.034.000 seere programmet i snitt.  Det var i februar 2018 og den gangen var det Pål Anders Ullvålseter som ble feiret som vinner.

Les også: Milliontall for «Farmen kjendis», men færre så årets finale

Tallene er også betydelig lavere enn da for eksempel Lothepus vant i 2017 da i snitt rekordmange 1,3 millioner nordmenn fulgte finalesendingen.

- Seertallene på «Farmen Kjendis» er ganske riktig lavere enn hva vi så forrige sesong. Likefult har det vært en ny, solid «Farmen Kjendis» runde for TV 2. Over 700.000 seere i snitt er sterkt. Jeg vil bli veldig overrasket dersom TV 2 ikke kjører en ny runde i 2020, sier Marianne Massaiu i Mediacom. 

Premieren på tredje sesong av «Farmen kjendis» hadde et snitt på 614.000 seere på TV 2 i går. Det ga en andel på 54,2 prosent av alle seere 10-79.

Les også: «Farmen kjendis» samlet halvparten av alle tv-seerne

- «Farmen kjendis» og «Torpet kjendis» har engasjert både lineært og digitalt og fått massiv presseomtale i hele vår. «Torpet» kjendis ble alene sett av 192.000 på TV 2 Sumo. Med et snitt på over 900.000 seere for «Farmen kjendis» og «Torpet kjendis» samlet, har dette etablert seg som et av de sterkeste konseptene på TV 2, og arbeidet med neste sesong våren 2020 er allerede i gang, sier Nakken. 

- Bra start på kjendisduell
Lørdag var det også premiere på TV 2s program «Familieduellen» som fikk besøk av 343.000 seere da Petter Pilgaard med moren sin og kjæresten Vendela Kirsebom forøke å slå Jan Thomas’ familielag.

- Dette var en bra start og flere kjendisfamilier skal duellere utover våren på TV 2. Neste uke står Katarina Flatland for tur - blant annet sammen med pappa Hallvard – mot Fabian Stang med familie, sier Nakken.