Egmont Publishing leverte et resultat før skatt på 166 millioner for 2018. Det utgjør en nedgang på 11 prosent fra 2017.

- I et marked preget av store endringer og nye forbruksmønstre er vi veldig stolte av å levere et resultat før skatt på 166 millioner og en driftsmargin på 10 prosent. Vi har et solid fundament og økonomisk handlingsrom for å satse videre, sier administrerende direktør Nina Vesterby i en pressemelding.

Egmont Publishing hadde en omsetning på 1,2 milliarder kroner, ned seks prosent fra 2017. Det utgjør en forskjell på 82 millioner kroner.

-Vi står i en situasjon der omsetningen på print dessverre faller raskere enn vi klarer å hente inn på nye digitale inntekter. Det er en utvikling vi ønsker å snu. Egmonts blader og magasiner har levert kunnskap, innsikt og kvalitet i generasjoner. Vi har en bred lesergruppe som har stor glede av merkevarene våre hver eneste uke. Det vil de også ha i lang tid fremover, men stadig flere beveger seg også til nye medieflater, sier Vesterby.

Egmont Publishing består av de to juridiske selskapene Egmont Publishing AS og Egmont Kids Media Nordic AS, samt datterselskapene Fagmedia AS og Sempro AS. Hvis vi ser på Egmont Publishing AS, som er det gamle Hjemmet Mortensen, så peker også der pilene nedover. Ukebladforlaget, som i mange år nærmest trykket penger, faller både omsetningen og resultatet. Omsetningen var på 930 millioner kroner i fjor, en nedgang på fem prosent fra året før. Resultat før skatt endte på 112,4 millioner, et fall på 14,9 prosent.

Nina Vesterby tok over sjefsstolen i Egmont Publishing 1. januar i år etter Espen Asheim, som i september i fjor offentliggjorde sin overgang til FSN Capital. 

Les også: Nina Vesterby blir ny Egmont Publishing-sjef

Les også: Ny Egmont-topp: - Har gjennomført en del nedbemanninger (Abo)

Vesterby kom ved årsskiftet til et mediehus som er preget av kutt og nedbemanninger. I oktober ble det kjent at 29 ansatte kan miste jobben som følge av at Egmont Publishing skal spare 23 millioner kroner. På nyåret ble det kjent at åtte ansatte 

Totalt har Egmont Publishing kuttet rundt 290 ansatte de siste ti årene. Etter de siste kuttene vil mediehuset ha om lag 270 årsverk.

Les mer: Åtte mister jobben når Egmont gir full gass på bloggsatsingen

Les mer: Egmont vraker egen bloggplattform - sjefen slutter (abo.)