Direktør og ansvarlig redaktør i bladgiganten Egmont Publishing, Kjersti Mo, slutter etter ti år i selskapet.

- Jeg har hatt utrolig spennende og gode år i Egmont Publishing, men etter ti år i samme selskap er det nå på tide å bevege seg videre. Ved et lederskifte er det naturlig å vurdere sin egen tidshorisont. Konklusjonen på det, var at jeg er moden for forandring – så da slutter jeg. Men det blir trist å forlate mange folk jeg er veldig glad i, sier Kjersti Mo.

1. januar tok Nina Vesterby over som ny sjef i mediekonsernet som gir ut blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad og Vi Menn og som de siste årene bygget seg kraftig opp på ulike byråtjenester og innenfor det raskt voksende influencer-markedet. Vesterby kom til stillingen fra Homent som er en del av EQT Broadnet, men Mo avviser at valget av Vesterby som toppsjef er årsaken til hun nå slutter.

Les også: Nina Vesterby blir ny Egmont Publishing-sjef

- Et tap for oss
Vesterby sier Mo har vært viktig for mediehusets omstilling til en ny tid.

- Kjersti Mo har stått sentralt i flere viktige initiativer i Egmont Publishing gjennom mange år. Hennes bidrag og prosjekter har bidratt til at mediehuset i dag står på et solid fundament og har godt handlingsrom for å utvikle oss videre, sier den nye Egmont Publishing-sjefen.

Hun sier rett ut «at det er et tap» å miste Kjersti Mo.

- Hun har vært nytenkende og en pionér på nye produkter, men alltid med det sterke kvalitetsfokuset leserne forventer. Hun kjenner konsernet, forretningsmodellene og mediebransjen svært godt, og det er et tap for oss at hun nå ønsker å bruke denne kompetansen andre steder. Jeg forstår at hun ønsker nye utfordringer etter ti år og ønsker lykke til, sier Vestby.  

- Nesten «statlig» tungt
Mo har vært ansvarlig for flere store prosesser, blant annet omorganisering til nye arbeidsmetoder og tenkemåter. Hun ble i 2015 nominert til prisen «Årets kvinnelige medieleder».

- Det er krevende å stå i transformasjon i ti år, men det gir også en kompetanse som er veldig verdifull. Vi har gjort store endringer på mange områder gjennom disse årene, jeg forlater et selskap som er helt annerledes enn det jeg begynte i, sier Mo.  

- Hva tenker du på da?

- Da jeg begynte i Hjemmet Mortensen i 2008 opplevde jeg det som nesten «statlig» tungt å manøvrere i. Det var omstendelig og tradisjonelt, hierarkisk og med lange veier til beslutninger. Det har vært en seig prosess med å transformere et tankskip mer i retning av en speedbåt. Det er fortsatt mer å gå på, men det er stor forskjell fra der vi var den gangen. I tempo, kompetanse og struktur.

- Hvor slitsomt og tøft har det vært å være med å lede et selskap gjennom så mange omfattende og store omstillinger der også kutt i arbeidsstokken har vært en del av totalen?

- Jeg har hatt mange spennende oppgaver i Egmont Publishing, omstilling som har inkludert omfattende nedbemanning har klart vært blant de mer krevende av dem, sier Mo.

Tøffeste tørnen
Hun mener omstillingene hun har vært med å gjennomføre har vært viktige med tanke på å «å modernisere virksomheten, opprettholde lønnsomhet og konkurransekraft».

- Det oppleves jo faktisk som meningsfulle lederoppgaver. Men det er leit å ta farvel med gode kollegaer, som vi har vært nødt til. Den tøffeste tørnen var i 2015, da var jeg høygravid med bekkenløsning da det sto på som verst, så jeg skal innrømme det var noen seige uker der – og jeg sto løpet ut på ren vilje. Jeg er fortsatt stolt av prosessen vi gjennomførte, men den permisjonen kom ganske beleilig, kan du si, sier Kjersti Mo.

Mo kom fra NRK til Egmont Publishing (den gang Hjemmet Mortensen) som sjefredaktør for Kamille, og gikk inn i ledergruppen som ansvarlig redaktør og direktør for åtte år siden. Der har hun de siste årene hatt ansvar for målgruppene unge kvinner, foreldre og interiør, og for selskapets satsing på influencere gjennom Egmont PEOPLE. 

- Jeg har vært en del av ledelsen under tre administrerende direktører: Anne-Brit BerentsenOlav Sandnes og Espen Asheim. Hele tiden har jeg fått stor tillit og nye ansvarsområder, med mulighet til å utvikle meg og gjøre en forskjell for selskapet. Det har vært en utrolig fin og lærerik tid, som jeg er takknemlig for, sier Kjersti Mo.

Åpen for nye utfordringer
Kjersti Mo sier hun så langt ikke har bestemt seg for hva som blir hennes neste utfordringer.

- Er du åpen for å se deg om etter en jobb i andre bransjer enn mediebransjen?

- Det er ikke noe mål i seg selv å forlate mediebransjen – jeg har brukt godt over halve livet i denne bransjen til nå, og med en bransje som leverer nye utfordringer morgen, middag og kveld rekker man liksom ikke lei heller. Men samtidig ser jeg også at det er andre bransjer som er tilstøtende og eller vil kunne nyttiggjøre verdifull erfaring fra mediebransjen, som kan være spennende. Så ja, jeg er åpen.