I kveld ble det delt ut pris for Årets avistegning under Norsk Journalistlags landsmøte, som avholdes på Fornebu.

Og det var altså Marvin Halleraker som kunne motta prisen for «Årets avistegning». Prisen fikk han for sin tegning av daværende fiskeriminister Per Sandberg fra Frp, da han måtte gå av i august 2018. Tegningen stod på trykk i Aftenposten 18. august 2018. 

I juryens begrunnelse heter det:

«Avistegning har blitt en bredere sjanger enn kanskje noen gang, fra illustrasjoner til karikaturer og skarpe kommentarer. Årets mange innsendte kandidater gir et talende bilde både av tidsånd og noen av de største og viktigste sakene i medieårene de representerer. Prisen for årets avistegning går til en kommentar- og karikaturtegning som viser hvordan avistegningen på unikt vis kan ta en sak på kornet og sette den på spissen. Både i teknikk og innhold er årets avistegning et eksempel på hvor uforlignelig resultatet kan bli når en av landets beste og ledende avistegnere gir oss sin tolkning av en aktuell sak fra nyhetsbildet. Det har etter hvert vært mange statsråder som har måttet gå i perioden, men ingen har vært bedre fanget i strek enn Marvin Hallerakers tegning av da fiskeriminister Per Sandberg måtte gå av i august 2018, tegnet for Aftenposten.»

Artikkelen fortsetter under bildene.

Mottok pris på NJ-landsmøtet:

Marvin Halleraker (bildet) mottok prisen for Årets Avistegning under landsmøtet til Norsk Journalistlag (NJ). Foto: NJ

Stor-fisk:

Slik ser hele avistegningen til Marvin Halleraker ut.

Hederlig omtale
I tillegg til prisen for Årets avistegning, har årets jury gitt hederleg omtale til to teknere; Siri Dokken for sin tolking av metoo-kampanjen. Hennes tegning sto på trykk i Dagsavisen 13. januar 2018. Også Andreas Brekke fikk hederleg omtale for sin tegning om Hatytringer, som stod på trykk i Aftenposten Junior 2. oktober 2018.

Terje Eidsvåg fra Adresseavisen har vært juryleder, mens resten av juryen har bestått av; representanter fra NJ, Norsk Redaktørforening, Eirik Hoff Lysholm fra Dagsavisen og Bianca Bøge fra Avistegnernes Hus. 

Til vurdering kunne det i år sendes inn tegninger publisert i 2017 og 2018, og totalt kom det inn 97 tegninger fra 37 tegnere.

Hatytringer:

Denne avistegningen sto på trykk i Aftenposten Junior, og fikk hederlig Omtale.

Etter Metoo:

Denne Dagsavisen-tegningen fikk hederlig omtale i Årets Avistegning.