Flere norske mediehus kjemper om priser  den prestisjetunge medie- og reklamekonkurransen INMA Global Media Awards. Vinnerne blir kåret i New York på selveste 17. mai i konkurransen hvor alle verdensdeler er godt representerte, med Norge i den absolutte verdenstoppen.

Amedia, Schibsted Norge/VG/Aftenposten, Dagbladet og Dagens Næringsliv er de norske medieaktørene som kan vi vinne priser i mai. 

Rema 1000-kampanje er nominert
Amedia er nominert i hele syv kategorier totalt, og Amedia Salg og Marked er nominert i hele tre kategorier for en reklamekampanje for kunden Rema 1000. Nominasjonene er i kategoriene «Best Execution of Native Advertising», «Best Use of Consumer Research» og «Best Marketing Solution for an Advertising Client». Rema-kampanjen har tittelen «Comeback In The North».

- Dette er en veldig godt planlagt og gjennomarbeidet kampanje med flotte resultater for kunden Rema 1000 i Tromsø og omegn. Det er lokal kommunikasjon ved bruk av ulike plattformer og med ulike virkemidler med meget gode resultater, sier Victoria Schultz, konserndirektør i Amedia Salg og Marked, i en pressemelding.

Vant i fjor
Amedia Salg og Marked gikk i fjor til topps i kategorien «Best Execution of Print Advertising» under INMA Global Media Awards. Og da med caset «Leading the Fight on Grey» for kunden Citröen i byer i Østfold. Nå drar Amedia til New York for prisutdeling med håp om å innkassere flere priser.

- Det var utrolig gøy å gå helt til topps under fjorårets INMA Global. Vi har i år også meget gode bidrag. Konkurransen er tøff.  Dette er ikke noe NM, det er et verdensmesterskap hvor Amedia og Norge er i den ypperste eliten, sier Schultz.

Amedia er også nominert i kategorien «Best use of video» for regionale og lokale merkevarer for «Amedia Norway Sports: Live Streaming 3 000 matches to 63 local newspapers in 2018». Samme bidrag er også nominert innen «Best Idea to Grow Digital Readership or Engagement» samt «Best New Paid Content or Subscription Initiative». Samme konsept fra Amedia ble også nominert i en fjerde kategori; «Best New Concept or Innovation to Create New Profit Centers».

Det er nominerte fra samtlige verdensdeler. Her er USA, India, Brasil, Sør-Afrika, Australia og mange andre nasjoner representerte.

Mens Amedia konkurrer i klassen lokale og regionale merkevarer, er Schibsted Norge/VG/Aftenposten nominert i klassen for nasjonale merkevarer.

Schibsted Media Group er nominert i kategorien «Best use of an event to build a News brand» med sitt bidrag «The Rematch». Schibsted er også nominert i kategorien «Best New Print Product», mens Schibsted-eide VG er nominert i kategorien «Best use of Mobile». VG er også nominert i «Best use of video» for nasjonale merkevarer. Aftenposten, Dagbladet og Schibsted er nominert i kategorien «Best Launch of a Brand or Product to Create An Audience Segment».

VG og Aftenposten er nominert i kategorien «Best Idea to Encourage Print Readership or Engagement». Schibsted Norge er også nominert i «Best Idea to Grow Digital Readership or Engagement», mens VG er nominert i klassen «Best use of Social Media». Schibsted Media Norge er også nominert i «Best New Paid Content or Subscription Initiative». Og VG er nominert i «Best Idea to Grow Advertising Sales or Retain Advertising Clients».

Dagens Næringsliv har to nominasjoner, i kategorien «Best New Corporate Innovation Initiative» og «Best New Concept or Innovation to Create New Profit Centers».

Her finner du alle nominasjoner