Saken oppdateres.

Televirksomheten i energiselskapet Lyse hadde et driftsresultat på over en halv milliard kroner i fjor. Det var en sterk forbedring sammenlignet med 2017 da overskuddet var på 433 millioner kroner. 

Lyse Tele består av den heleide digital-tv- og internettleverandøren Altibox, og flere ulike fibervirksomheter i Norge og Danmark. Sjefen i Lyse Tele, Toril Nag, kaller fjoråret for «et godt år».

- Det var god vekst i volum og det er fortsatt et sug i markedet etter fiberteknologi. Samtidig er det et veldig konkurranseintensivt marked, så jeg er glad at vi vokser såpass mye, sier Nag til Kampanje.

Resultat før skatt ble på 426 millioner i 2018.

Passerte en halv million kunder
I april i fjor signerte selskapet kunde nummer 500.000 og ved utgangen av året talte kundebasen hele 536.000 stykker. Det utgjør en vekst på 42.478 kunder for hele året, tv og internett samlet. 

Hun tro det fortsatt vil være behov for en tjeneste som Altibox' i en tv-verden som i større og større grad preges av app’er og strømmetjenester og kundene vil ha sine tv-opplevelser samlet på ett sted i stedet for å håndtere en rekke forskjellige abonnement.  Nag sier Altibox fremover vil fortsette å satse på godt norsk innhold.

- I 2018 startet arbeidet med vår nye strømmetjeneste «Godt Norsk» som skal lanseres i disse dager. Her samles norske filmer og innhold - så vel kjente filmer som kortfilmer og annet.  Våre kunder sier at de er opptatt av norsk innhold – og det ønsker vi å gi dem. For oss er tv ikke bare underholdning – det er kundeopplevelser, enkelhet og kultur, sier Nag.

Vokser mest på tv
Og det er ikke bare på bredbånd at Altibox opplever vekst. Antall tv-kunder økte med 29.761 i fjor, samtidig som totalmarkedet minsker, ifølge tall Altibox har hentet fra ECO. 

- Det virker som det er en trend som styrker seg, sier Nag.

Ifølge den siste EPSI-målingen er dette også markedets mest fornøyde tv-kunder.

- Vi er som vanlig mest opptatt av kundetilfredshet. Ekstra stas var det i 2018 at vi tok tilbake ledertrøya på kundetilfredshet, og at vi vokser i et fallende tv-marked. Det viser at selv om folk ser mindre på lineær-tv, er de fortsatt opptatt av godt innhold, sier Toril Nag.

Les mer: Altibox slår tilbake – vipper Viasat ned fra tronen

Kranglet med TV 2-sjefen
Nylig gikk Toril Nag til angrep på TV 2 og TV 2-sjef Olav Sandnes. Angrepet handlet om at tv-kanalen i fjor sommer pakket om sitt sportstilbud og lanserte den nye sportskanalen TV 2 Sport 1 som en kanal med det beste av engelsk og internasjonal fotball med kamper fra både Premier League og Champions League.

Les også: TV 2 lanserer ny sportskanal – fyller opp med fotball

- Vi snakker sammen hele tiden og håper vi skal finne en løsning. Det er først i juni at avtalen går ut og vi håper vi skal få på plass en ny løsning så raskt som mulig, sier Nag. 

Da Kampanje omtalte saken sist var det TV 2-sjefen som mente at ballen lå hos Lyse Tele-sjefen.

- Vi sitter rundt det samme bordet og kommer nok til å løse dette i fellesskap, sier Nag.

Les også: Altibox-eier angriper TV 2: - Feil, feil, feil og feil, svarer TV 2-sjefen

Her ser du tallene til Lyse Tele for 2018. Alle tall i MNOK. 

Lyse Tele 2018 2017 Endringer i %
Omsetning 3.502 2.734 + 28,1
Driftsresultat 510 433 + 17,8
Resultat før skatt 426 433