«Drapet i Holmenkollen» er navnet på TVNorges første true crime-serie. Den tar for seg det brutale drapet på den danske diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo i Holmenkollen i Oslo i 1974. Hennes fire år gamle datter var vitne til drapet, og 44 år senere reiser hun tilbake til Norge for å løse mysteriet.

Første episode hadde et snitt på 122.000 seere på TVNorge kl. 21.30 i går. 

- Dette er et prosjekt vi må ha litt tålmodighet rundt. Det er en sjanger og et program det tar tid å bygge, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks Norge.

Til sammenligning hadde «Hvem drepte Birgitte?» 384.000 seere da den hadde premiere på TV 2 i august i fjor, mens «Gåten Orderud» hadde 499.000 seere på NRK da den hadde premiere i oktober.

«Drapet i Holmenkollen» tar for seg et langt mindre belyst kapittel norsk krim-historie enn true crime-seriene på TV 2 og NRK.

- Dette er et greit utgangspunkt for serien. Vi er ikke så fryktelig opptatt av tallene for førstegangsvisningen. Vi ser på true crime-sjangeren generelt, og «Drapet i Holmenkollen» spesielt, som noe som har lang levetid digitalt, og andre episode er allerede tilgjengelig på Dplay. Serien har fått fire femmere i rikspressen og det har blitt skrevet mye om drapssaken de siste dagene, så vi håper folk vil strømme til Dplay etter hvert som ordet sprer seg, sier Espen Skoland.

Også TV 2 kunne by på premierer i går. Først ut var «Sporløs», som samlet 228.000 seere og en andel på 22 prosent. Deretter var det klart for nok «En kveld hos Kloppen»., som gikk samtidig som «Drapet i Holmenkollen». Det var det 252.000 som fikk med seg. Andelen ble på 22,6 prosent.