Jeg skjønner at Olav Sandnes er ute etter å score billige poenger på vår bekostning. Men jeg tror egentlig at han rødmer litt når han ser hva han selv har sagt.

Sandnes vet veldig godt at vi forholder oss til de lovene og reglene som gjelder for kringkastingsfeltet, både i Norge, Storbritannia og EU. Han har sikkert selv satt seg inn i dette lovverket da han og TV2 vurderte å etablere seg utenlands for å få sende denne typen reklame.

Les også: - Tv-kanaler som TV3, Viasat 4, TV6, Max, Vox, Fem og Eurosport kan forsvinne

Les også: TV 2-sjefen sabler ned rivalenes kamp om spillreklame-millioner

Jeg tror også Sandnes skjønner ganske godt at grepet om den kommersielle tv-bransjen strammes til når regjeringen på den ene siden raust deler ut statsstøtte på 135 millioner kroner til et TV 2 som går 400 millioner i pluss, og på den andre siden struper en sentral finansieringskilde til de to eneste kommersielle kringkasterne som ikke mottar penger fra staten. Så å kalle koblingen mellom spillreklame og kulturarbeidsplasser for kunstig, er i bestefall flåsete. 

Sandnes hevder at han er opptatt av at alle skal konkurrere på like vilkår. Da kan det vel være greit å minne Olav Sandnes på at TV 2 har hatt særordninger og incentiver sammenhengende siden 1992, med unntak for 2010-2011 og 2016-2017. Da blir det ganske hult å si at alle burde forholde seg til de samme reglene når han har hatt disse særfordelene.

Det er vel heller ikke riktig når Sandnes sier at et forbud ikke vil gange TV 2 direkte. Hvis TV 2s konkurrenter mister store inntekter, styrker dette TV 2 vesentlig i kampen om sportsrettigheter, formater og tv-produksjoner. 

Espen Skoland er kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks.