Artikkelen blir oppdatert.

Det siste året har Dagbladet hentet flere ansatte fra konkurrenten VG, deriblant profilen Mads A. Andersen, og tidligere har Dagblad-ansatte gått motsatt vei.

Nå hodejakten flyttet seg til tegneserieverdenen. Fra og med i morgen vil Lunch og Pondus bli et fast, daglig innslag i VG. Begge seriene publiseres i en rekke land, og på hjemmebane har de i mange år hatt fast hjem i Dagbladet.

Nå melder de overgang til VG og Akersgata.

- Vi har holdt på en stund, og det er en utfordring ikke å bli gående i egne fotspor. Jeg er bevisst på det, og derfor er det viktig for meg å utvikle serien hele tiden, forteller Pondus-skaper Frode Øverli i en pressemelding fra VG.

Han mener Pondus er fornøyd med nå å skulle være en fast del av VG.

- Han er jo en folkelig fyr. Vi har mye å takke Dagbladet for, men nå var tiden inne for å starte et nytt kapittel, sier Øverli.

- Kjell er en tabloid fyr
Mannen bak Lunch, Børge Lund, er sikker på at hans hovedperson Kjell vil føle seg hjemme i Akersgata.

- Kjell er jo en tabloid fyr og passer godt i en tabloid avis. Han har en direkte væremåte, snakker rett fra levra og gjerne i overskrifter. Det bør passe godt til VG, sier Lund i meldingen.

Når Kampanje spør Audun Solbergdirektør for avissalg i VG om mediehuset brukte sine økonomiske muskler for å lokke tegneserieskaperne Frode Øverli og Børge Lund til Akersgata, svarer han slik:

Innholdet i avtalen og vilkårene kan jeg dessverre ikke gå inn på. 

Forlagsbytte ga full klaff for VG
 I november ble det kjent at Egmont Publishing mistet de to populære norske tegneseriene Pondus og Lunch til nyopprettede Strand Forlag, som er startet av tegneserieagent Håkond Strand.

VG har samarbeidet med Håkon Strand lenge. Da Øverli og Lund gikk til Strand Forlag, øynet VG muligheten.

- VG har hatt et langvarig samarbeid med Håkon Strand og Strand comics og har publisert Hjalmar i mange år. Både Strand, Lund og Øverli har lenge vært kjent med at VG har ønsket å publisere Lunch og Pondus på sine flater. I fjor høst intensiverte vi disse samtalene i samarbeid med Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og Fædrelandsvennen, noe som altså endte med at de to seriene fra i morgen er en del av VGs univers, sier Solberg til Kampanje. 

Les mer: Pondus-skaper bryter med Egmont - går til nytt forlag

Les mer: Pondus danker ut Se og Hør som Norges mest leste blad

Nye tegneseriehelter
Nyhetsredaktør Tora Håndlykken i VG pleier ikke å hente inn tegneseriefigurer til tabloiden til daglig.

- Journalistikken er kjernen i alt det vi driver med og naturligvis det viktigste for VG. Men en avis og en nettavis er mye mer, og det å være gode på underholdning er naturligvis også sentralt for oss. At to av Norges mest populære tegneserier nå blir en del av VG, er vi derfor glade for, sier Håndlykken i meldingen.

VG har gjort en rekke utskiftninger i sin portefølje av tegneserier de siste årene. Serieskaper Hanne Sigbjørnsen erstattet for kort tid siden Tommy og Tigeren hver helg med den stadig mer populære stripen TegneHanne. I tillegg fortsetter publiseringen av Hjalmar, Wumo og Truth Facts. Og fra og med i morgen er altså Lunsj og Pondus å finne på trykk.