Mediestormen etter at Ap-politiker Trond Giske ble filmet på Bar Vulkan i 02-tiden natt til forrige søndag har ikke lagt seg.

TV 2-journalist Pål T. Jørgensen mener videoen er en ikke-sak, men at deler av norsk presse har latt seg bruke i et politisk attentat mot Trond Giske.

- Dette handler overhodet ikke om metoo. Det handler om to fagforeningstillitsmenn som forsøker å ta det politiske livet av Trond Giske, sa Jørgensen i «Debatten» på NRK tirsdag kveld.

- Vi bommet
VGs sjefredaktør Gard Steiro beklaget mandag VGs første artikkel om Giske-videoen. I «Debatten» la politisk redaktør Hanne Skartveit seg helt flat.

- Vår sak, slik den var, skulle ikke vært på trykk den dagen. Det er en redaktørbeslutning når en sak er ferdig nok til å være på trykk. Der bommet vi som redaktører i VG. Det var feil, sa Skartveit.

Det var onsdag i forrige uke at Arbeiderpartiet mottok bekymringsmeldingen om Giske. I VG sin første sak torsdag kveld sa kvinnen i videoen følgende til avisen:

- Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra, sa hun.

- Uproblematisk og greit
Senere torsdag kveld understreket hun overfor NRK at «videoen ser verre ut enn det var».

- Det var ikke noe mer enn en dans. Det var vi som tok kontakt med ham, ikke omvendt. Det var ikke noe annet enn hyggelig tone. Vi opplevde det som uproblematisk og greit, og han gikk vel fra utestedet før vi gjorde.