I november i fjor slapp Signy Fardal nyheten om at hun skulle slutte som sjefredaktør i Elle etter 20 når. Nå er etterfølgeren klar, og det blir Elle Norges moteredaktør gjennom 12 år, Petra Middelthon, som tar over.

- Jeg har siden 2006 hatt privilegiet med å jobbe for verdens beste merkevare og jeg er nå utrolig ydmyk og stolt over å ta fatt på rollen som sjefredaktør for norske Elle. Mote- og mediebransjen befinner seg i en utfordrende, men spennende tid. Elle er en helt unik merkevare, som jeg ser frem til å videreutvikle sammen med redaksjonen og våre nye eiere, sier hun i en pressemelding.

United Publishing overtok i 2017 lisensen av Elle Norge fra Egmont Publishing. 

- Det å finne en erstatter for Fardal har ikke vært en enkel oppgave. Vi har hatt veldig mange bra søkere, både fra bransjen og andre interessenter, inne til intervju. Petra utmerket seg som den beste kandidaten. Hun er en av Norges mest innflytelsesrike moteprofiler og har den rette holdningen til å kunne ta Elle videre, sier Kjetil Tveter, gründeren bak United Influencers og United Publishing.

- Vi huser nå over 30 ansatte på Støperigata med spisskompetanse innenfor digital kommunikasjon, så jeg er sikker på at Elle er i trygge hender, fortsetter han.

Som ny sjefredaktør i Elle, skal Petra Middelthon lede en stor digital satsing.

- Magasinet Elle er fortsatt en viktig del av merkevaren, men med de store endringene vi har hatt i mediebransjen de siste årene, må vi utvikle og omstille oss etter markedet. Vi kommer til å posisjonere oss i flere kanaler og satser derfor stort digitalt i 2019, blant annet ved å relansere elle.no i samarbeid med digitalbyrået Agens. I tillegg jobber vi med flere spennende, konseptuelle prosjekter og eventer som vi vil kunne tilby våre lesere og samarbeidspartnere fremover, sier Middelthon.

Les også: Slutter som Elle-sjef: - Har kommet som et sjokk på kollegaene mine