SV er ett av opposisjonspartiene som forbereder seg på stortingsmeldingen om mediepolitikk, som regjeringen har varslet denne våren, skriver Klassekampen.

Ett av partiets forslag er en støtteordning som ikke stiller krav til abonnementsinntekter eller leserbetaling. Målet er å tilpasse seg nettavisenes forretningsmodell.

- Vi vil ha en ordning som er mer plattformnøytral og tilpasset heldigitale medier, og som skal tildeles på grunnlag av antallet redaksjonelle stillinger, sier mediepolitisk talsperson Freddy André Øvstegård.

I et større intervju med Kampanje sist uke, kunne Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Trond Giske, fortelle at han tror slaget på Stortinget vil stå om NRK-finansiering og pressestøtte. I potten ligger 7,7 milliarder kroner.

Les også: 

SV har gitt den foreslåtte ordningen navnet «Pressestøtte 2.0», og planen er at den skal komme i tillegg til dagens pressestøtte, det såkalte produksjonstilskuddet på om lag 318 millioner kroner.

De som skal kunne få støtten, må følge pressenes etiske regelverk, og SV vil legge strenge begrensninger på uttak av utbytte. Samtidig vil partiet ikke ha samme krav til innhold som produksjonsstøtten, som kun kan gå til medier med «et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder».

- Å vurdere det redaksjonelle innholdet er en uheldig vei å gå, mener Øvstegård.