TV 2 gir oppdraget med å produsere den nye storsatsingen «Landskampen» til sitt eget selskap, Screen Media. Petter Northug får en sentral rolle i underholdningsprogrammet. Han og Therese Johaug skal utfordre svenske skistjerner til duell. Konkurransen skal bestå av ett norsk og ett svensk lag, med fire deltakere på hvert av lagene. 

Det er Anders Sæther som har ansvaret for innholdsproduksjonen hos Screen Media. Han var ansvarlig for serien «Sirkus Northug», som var en suksess i flere sesonger på TV 2. Han var også produsent for serien «Verdens Beste Skijenter» for NRK1 før VM i Falun, der Therese Johaug var en hovedperson, og for dokumentarserien om Johaug og dopingdommen hennes, som ble laget for TV 2.

For ett år siden gikk produksjonsselskapet bak «Sirkus Northug», Globus Media, konkurs. I fjor sommer kom TV 2-eide Screen Media til enighet med kreditorene i boet etter Globus Media, og overtok alle aktiva. Samtidig ansatte Screen Media tidligere daglig leder Anders Sæther og produsent Aili Maanum Hansen. 

Les også: «Sirkus Northug»-produsent gikk konkurs - nå overtar TV 2-selskap

Les også: TV 2-sjefen bekrefter: - Selvsagt skal Northug til VM på ski i Seefeld

- Den fremste entertaineren vi har
Nå det dukker for nytt samarbeid Northug og Sæther.

- Petter Northug er jo den fremste entertaineren vi har blant norske idrettsutøvere, så jeg gleder meg til å samarbeide med han på nytt, sier Sæther i en pressemelding. 

- Vi kan ikke avsløre det svenske laget, men vi gleder oss selvfølgelig veldig til å jobbe med både Northug og Johaug, sier Sæther, som har gjort en rekke produksjoner med både Northug og Johaug tidligere, men aldri med de to sammen.

Nå blir det underholdning for alle pengene.

- Konseptet vi er i gang med nå, er en helt annen genre. Ikke dokumentar, men ren underholdning. Utover det må vi si «strengt hemmelig».

Drar til VM
Teamet bak  ledes av produsent Raymond Elveland. Han har de siste årene hatt produsentjobben for «Farmen» hos Strix. Thea Hamre er redaktør. Hun har hatt tilsvarende rolle i blant annet «Farmen kjendis», og «71 grader nord». Marte Svorkmo er produksjonsleder. Hun kommer fra Fremantle hvor hun var produksjonsleder for produksjoner som «Idol». Vidar Frøysa er konkurranseredaktør. Denne jobben har han tidligere hatt i «Farmen og «Energikampen».

I november kunne Kampanje avsløre at  Petter Northug hadde inngått en avtale med TV 2 om at han skulle begynne å jobbe for tv-kanalen straks karrieren som aktiv skiløper var over. Bare en knapp måned senere kunne en rørt skistjerne bekrefte på en pressekonferanse at han legger skiene på hylla. Dermed gikk han glipp av sesongens store mål, ski-VM i Seefeld i Østerrike. Men få dager før jul kunne Kampanje melde at Northug fikk VM-plass likevel, som ekspertkommentator for TV 2.

Under opptakene til TV 2-programmet «Senkveld» torsdag kunne både Northug og TV 2 omsider bekrefte VM-planene. Deretter skal han i gang med opptakene til   «Landskampen». Opptakene starter i april.

Les mer: Northug skal likevel til VM - blir ekspert på TV 2

Les også: Slik blir Petter Northugs nye karriere - skal jobbe for TV 2