Tirsdag denne uken publiserte NRKs humorsatsing «Helt Ramm» en video som har skapt storm. Her harselerer den svenske skiløperen Calle Halfvarsson med norske løpere der han blant annet sager hodet av en pappfigur av Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo.

Nå reagerer Norges Skiforbund, og sier de har tatt kontakt med NRK i forbindelse med saken.

- Jeg synes man går litt langt, det har vi en dialog med NRK på. Det er en kontroversiell video, og da blir det diskusjoner om dette er innenfor eller utenfor. Det er en diskusjon vi har med NRK, sier langrennssjef Espen Bjervig til Nettavisen.

Redaksjonssjef Janne Fredriksen i NRK-sporten er overrasket over både mengden og kraften i reaksjonene som har kommet.

- Det skal være gøy, selv om det er tatt i bruk kontroversielle virkemidler. Premisset er at det skal være humor og satire, og med bakgrunn i det har dert overrasket meg at så mange har reagert så kraftig, sier Fredriksen.

Halfvarsson har i etterkant beklaget videoen.

Her kan du se videoen.