Saken er oppdatert med kommentarer fra TV 2.

Helene Olafsen og Stian Blipp er fortsatt populære hos tv-seerne. Fredag kunne de invitere til en ny sesong med «Senkveld med Helene og Stian», og 545.000 fikk med seg årets første episode. Det er nesten på høyde med duoens urpremiere som Senkveld-programledere i fjor høst, da snittet var på 582.000 seere.

Fredagens andel ble på 44,2 prosent av alle tv-seerne. 

- Dette var en kjempesterk premiere med Helene og Stian. De hadde gledet seg lenge til å komme på lufta igjen, og det syntes jo, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Kampanje.

- En andel på 55,6 prosent i 20-49 sier jo alt. Det er vi kjempefornøyd med, fortsetter han.

Ny nedtur for NRK-agenter
Ingen TV 2-programmer kan likevel måle seg med NRKs gullrekke. «Mesternes mester» ble helgens mest sette tv-program med 924.000 seere på fredag. Det ga en andel på 59 prosent. «Nytt på nytt» ble sett av 870.000 seere, mens 636.000 fikk med seg «Lindmo».

Lørdagen byr som vanlig både på gode og dårlige nyheter for NRK. De gode nyhetene er at «Alle mot 1» stadig har et godt grep på seerne med 776.000 seere og en andel på 54,9 prosent og at VM-kvelden også var populær med 575.000 seere.

Den dårlige nyheten er at «Den ultimate agent», som denne helgen ble sendt en halvtime serne på grunn av VM-kvelden, mistet ytterligere 60.000 seere. Lørdagens episode ble kun sett av 174.000. Det ga en andel på 17 prosent.

- Jeg vil si at dette er relativt mislykket, faktisk. Det må NRK også innse. De har nesten alltid over 500.000 seere på lørdag i primetime, så dette tyder på at programmet ikke fungerer for noen. Det blir nok ikke mer «Den ultimate agent», hvis de ikke tar den av før det er ferdig også, sa tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat til Kampanje forrige uke.

Les også: Krisetall for NRK-reality - halvparten av seerne har falt fra

«Farmen» mest sett på TV 2
Det er fortsatt «Farmen kjendis» som er kongen på haugen i TV 2. Søndagens ukesfinale samlet 609.000 seere og oppnådde en andel på 42,6 prosent. 

- «Farmen kjendis» leverer sterkt gjennom hele uken og engasjerer både seerne, pressen og sosiale medier, og på toppen har vi «Torpet kjendis» som også engasjerer, sier Jarle Nakken.

«Torpet kjendis» er eksklusivt for TV 2 Sumo-abonnenter og har et snitt på 123.000 seere.

«Hver gang vi møtes» ble helgens tredje mest sette program på TV 2 med et snitt på 446.000 seere og en andel på 31,3 prosent på lørdag. «God kveld Norge» hadde 414.000 seere på sin sending, mens 336.000 ble værende for å få med seg helgens «Skavlan».