Det norske mediekonsernet legger i dag frem sine regnskapstall for fjorårets fjerdekvartal og for helåret 2018. De viser at Schibsteds medievirksomhet økte inntektene med tre prosent i fjorårets tre siste måneder til 2,19 milliarder kroner.

Det var opp fra 2,13 milliarder kroner i fjerdekvartal i 2017.

Driftsresultatet for forretningsområdet Publishing som omfatter avisene VG, Aftonbladet og abonnementsaviser som Aftenposten og Bergens Tidende endte på 224 millioner kroner, også det en økning og her på 20 millioner kroner. 

Resultatene, som presenteres i detalj i Schibsteds hovedkvarter i Akersgata senere i dag, blir de første Schibsted-tallene den nye toppsjefen Kristin Skogen Lund legger frem etter at hun tok over for Rolv Erik Ryssdal.

- Etter å ha begynt i jobben i Schibsted i begynnelsen av desember i 2018, er jeg stolt og glad for å få muligheten til å legge frem et sterkt fjerdekvartalsresultat, sier Skogen Lund i en børsmelding fredag morgen.

Schibsted fikk et solid løft på Oslo Børs etter resultatframleggingen. Ved 10.30-tiden hadde A-aksjen steget 5,5 prosent.

Se video fra Kristin Skogen Lunds aller første Schibsted-presentasjon:

Les også: 

Rekord i første forsøk
Brutto driftsresultatet for hele konsernet, rubrikkvirksomheten inkludert, endte på 897 millioner kroner.

- Det er vårt høyeste kvartalsresultat noensinne og det er 29 prosent høyere enn i samme periode i 2017, sier Kristin Skogen Lund.

Dermed ble det rekord i første forsøk som Schibsted-sjef for Kristin Skogen Lund.

- Den økte lønnsomheten var drevet av både området Markedsplasser hvor inntektene og marginene fortsatte å vokse godt. Innenfor Publishing vokste inntektene i kombinasjon med god kostnadskontroll, sier Skogen Lund i meldingen. 

Netto driftsresultat for hele konsernet etter avskrivninger falt imidlertid kraftig fra 479 millioner kroner i fjerdekvartal i 2017 til 75 millioner kroner for de tre siste månedene av 2018. Det skyldtes ifølge børsmeldingen til Schibsted en større nedskrivning på hele 600 millioner kroner i svenske Compricer og chilenske Yapo. 

Les også: Kristin Skogen Lund blir konsernsjef i Schibsted

VG øker - andre aviser går tilbake
Men selv om det er en vekst i omsetningen på medier, så begrenser denne veksten seg til VG. VG-konsernet kunne vise til en vekst i omsetningen i fjerdekvartal på 46 millioner kroner til nesten 500 millioner kroner i ett og samme kvartal. Det var en vekst på rundt ti prosent.

For første gang passerte også VG én milliard kroner i digitale inntekter i løpet av ett år. 

Les også: 

Fullt så bra gikk det ikke med abonnementsavisene og svenske Aftonbladet. Den svenske søsteravisen måtte vise til en omsetningsnedgang på fem prosent, mens abonnementsavisene gikk tilbake med én prosent på omsetning fra 919 millioner kroner til 914 millioner kroner i fjorårets siste kvartal.

Her ser du alle tallene til Schibsted for fjerdekvartal i 2018. Alle tall i millioner kroner. 

Schibsted 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 4.742 4.455  + 6
Driftsresultat 75 479  - 84
Resultat før skatt 47 414  - 88