Denne uken kommer til å stå i det norske mediekonsernet Schibsteds navn. Onsdag legger den nye Schibsted-sjefen, Kristin Skogen Lund, frem selskapets regnskapstall for første gang - og interessen vil nok være stor fra både presse og finansfolkene som følger selskapet tett.

Skogen Lund har siden hun tok over jobben etter Rolv Erik Ryssdal ansatt flere nye ledere og satt en helt ny ledergruppe. Nå døpes også den delen av organisasjonen som jobber med reklame, annonser og ulike byråtjenester om fra Schibsted Annonse til Schibsted Marketing Services.

Totalt jobber det flere hundre mennesker i denne delen av virksomheten.

- Vi har gått fra å selge digitale firkanter til å selge komplekse løsninger som ivaretar kundenes behov fra A til Å. Navnet vårt må også gjenspeile dette, sier Per Håkon Fasting, annonsedirektør i Schibsted.

Sist uke ble Schibsted Marketing Services «lansert» på et byråleder-arrangement i Akersgata der også nevnte Kristin Skogen Lund, var til stede sammen med nyhetsredaktør i Aftenposten, Tone Tveøy Strøm-Gundersen, sjefredaktør i VG, Gard Steiro, gravejournalist Mona Grivi Norman i VG, samt teknologidirektør i Finn, Nicolai Høge.

- Vært et veldig bra år
Gitt den nært forestående resultatpresentasjonen ønsker ikke selskapet å gå ut med eksakte tall på hvor stor reklame- eller annonseomsetningen fra de områdene som vil ligge under Schibsted Marketing Services vil bli, men Fasting og Schibsted-ledelsen sier inntektene fra det som har vært Schibsted Annonser i Norge ligger i størrelsesorden over 1,5 milliarder kroner.

- 2018 har vært et veldig bra år, men også et år med store endringer. Konkurransen fra internasjonale aktører øker, og kundene utfordrer oss stadig mer. Det bidrar til å akselerere utviklingen vår. Vi har hatt en digital vekst gjennom hele året, som gjør at vi vokser totalt på annonse i Norge. Det er veldig gøy å jobbe i denne bransjen nå, sier Fasting.

Onsdag ettermiddag inviterte han byråledere fra de største mediebyråene i Norge til en faglig og sosial samling, i lokalene til Schibsted. Samtidig ble det kunngjort at hele annonse-organisasjonen, som består av flere hundre ansatte, omdøpes til «Schibsted Marketing Services».   

- Halvparten av den norske trafikken
Fasting understreker at navnebyttet ikke dreier seg om en reorganisering, men heller en rebranding eller en reposisjonering.

- Før solgte vi annonse-display og helside løsninger. I dag gjør vi i tillegg mye, mye mer. Vi leverer analyse, innsikt, innhold, distribusjon, kreativitet, design og utvikling - for å nevne noe. Alt dette på tvers av devicer og kanaler, basert på Schibsteds unike data, til lesere og brukere som vi kjenner bedre enn noen annen. Med nesten halvparten av all trafikk på norske siter, er vi en naturlig del av folks hverdag, sier han.

Etter tre kvartaler i 2018 hadde Schibsted en reklameomsetning i mediedivisjonen i Norge og Sverige på 3,57 milliarder kroner, det var en nedgang på rundt én prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2017. Om mediekonsernet klarer så snu utviklingen på annonser og reklame - eller marketing services - gjenstår å se på onsdag når selskapet altså legger frem sine regnskapstall for hele 2018.