Sveriges største tv-kanal TV4 legger frem et rekordresultat som ender på nesten 1,4 milliarder svenske kroner, opp 360 millioner fra tilsvarende resultat i 2017. Det gir solide 29,2 prosent i driftsmargin og ifølge TV4-sjefen Casten Almqvist gjør det TV4 til «et av de mest lønnsomme tv-selskapene i Europa.»

- 2018 var et år der vi endret vår strategi til å gå fra seere til brukere noe vi fikk betalt for. I løpet av året tok vi flere avgjørende skritt mot å bli en solid og fremtidsrettet tv-virksomhet. Styrket av rekordresultatet fortsetter vi nå å investere i brukervennlig teknikk og kvalitetsprogrammer skaper Sveriges beste tv-opplevelser, sier Casten Almqvist i TV4.

Les også: Mediegigant øker overskuddet - men Bonnier sliter med e-bøker og magasiner

Det er rekorder på de fleste parametere det være seg omsetning, reklamesalg og seerandel. Omsetningen i TV4 steg fra 4,46 milliarder svenske kroner i 2017 til fjorårets 4,73 milliarder svenske kroner.

Samlet for hele forretningsområdet som heter Bonnier Broadcasting ligger omsetningen på hele 8,25 milliarder svenske kroner, noe som ga en vekst på ti prosent sammenlignet med omsetningen i 2017. I tv-delen ligger foruten TV4 også finske MTV og det siste årenes pengesluk, betal-tv-kanalen CMore.

Tetter pengesluk
Men etter å ha tapt over en milliard kroner de siste årene, ser TV4 ut til endelig å ha fått skikk på C More. Med en betydelig økning i kunder og brukerinntekter får C More en kraftig resultatforbedring sammenlignet med 2017 den gang underskuddet var på snaue 300 millioner svenske kroner. Årets underskudd ender på 99 millioner kroner for C More.

Les også: Mediegigant taper stort på betal-tv – ny kjempesmell i C More

- Vi har slått sammen organisasjonene C More og TV4 under ett operativt lederskap. Det reale resultatløftet for C More er kvitteringen på at dette var riktig vei fremover. Nå styrker vi C More ytterligere med blant annet økte programsatsinger for familiepublikummet, sier Almqvist.

Skal selge til Telia
Men nå skal altså TV4-gruppen selges til teleselskapet Telia i en transaksjon som verdsetter tv-kanalen for nesten ni milliarder svenske kroner dersom kjøpet godkjennes av de svenske reguleringsinstansene.

- Vi forventer oss at i løpet av andre halvår i 2019 skal Broadcasting-salget sluttføres. Transaksjonen vil gi oss en meget stabil finansiell basis, men skjerper samtidig utfordringen med å skape en forbedret lønnsomhet over hele linja i våre øvrige virksomheter, noe som også er vår ambisjon i 2019, sier konsernsjefen i Bonnier, Erik Haegerstrand i en pressemelding.

Les også: Bonnier selger TV4 og C More til Telia for 8,5 milliarder

Også finske MTV3 ligger inne som en del av Bonnier tv-virksomhet.