Som Kampanje kunne fortelle i går, vurderer TV 2 å flytte produksjonen av «God morgen Norge» til et eksternt produksjonsselskap. De ansatte ble informert om forslaget mandag denne uken, og nå inngår TV 2 også samtaler med potensielle produksjonsselskaper.

- Dette er en diskusjon vi har hatt jevnlig de siste årene. Vi har fortalt de ansatte om at vi er på et idéstadium, og det er fordi vi ønsker å ha en åpen dialog, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 til Kampanje.

Les mer: TV 2 vurderer å sette bort «God morgen Norge»

Har skapt uro
Etter det Kampanje erfarer, har beskjeden fra TV 2-ledelsen skapt uro hos de som jobber med programmet.
Redaksjonen i «God morgen Norge» teller opp mot 20 stykker, og ledes av redaksjonssjef Sissel Randsborg

- Det er selvfølgelig mange følelser i slike prosesser, men nå er det viktig å hente innspill fra ansatte via tillitsvalgte så vi får et godt grunnlag å ta riktig beslutning ut fra, skriver hun i en e-post til Kampanje.

Hun er glad for at «God morgen Norge» er et uttalt satsingsområde for TV 2.

- I bunnen ligger visshet om at TV 2 har langsiktige planer med «God morgen Norge» og at programmet skal satses på, skriver hun.

«God morgen Norge» har vært på lufta siden 1994 og er Norges lengstlevende frokost-tv-program. I dag ledes programmet av Vår Staude, Espen Fiveland, Desta Marie Beeder og Peter Bubresko, med Wenche Andersen som programmets faste kokk gjennom 24 år.

Sulten på flere TV 2-oppdrag
Dersom TV 2 gjør alvor av planene om å sette bort produksjonen, følger de i fotsporene til Dorthe Skappel og «God kveld Norge», som ble satt til Mastiff i 2016. Mastiff produserer også «Åsted Norge», «TV 2 hjelper deg», «Matkontrollen» og «Helsekontrollen» for TV 2.

Mastiff-sjef Kathrine Haldorsen er ikke fremmed for å ta på seg nok et oppdrag for TV 2.

- Absolutt. I likhet med sikkert alle mine kollegaer i produksjonsbransjen, så synes vi dette virker veldig interessant. Det er viktig å si at dette er en sak TV 2 håndterer og må uttale seg om, men vi snakker om et stort og viktig oppdrag, sier hun til Kampanje.

Hun mener Mastiff vil være heldige dersom de får lov til å komme i dialog med TV 2 om jobben.

- Jeg vil tro at mange produksjonsselskaper mener de kan gjøre dette, men vi har det største journalistiske og faglige miljøet, så det sier seg selv at vi vil være rustet.

Les mer: TV 2 setter bort «God kveld Norge» - Mastiff får jobben