Før jul ble det kjent at det norske mediekonsernet Polaris Media, som har sitt hovedkontor i Trondheim, angivelig var blant budgiverne i kampen om det svenske, kriserammede aviskonsernet MittMedia, som eier 38 lokal- og gratisaviser, nettaviser og trykkerier. Konsernet omsetter for rundt to milliarder årlig og har 1.300 ansatte.

Nå erfarer det svenske nettstedet Medievärlden at Mittmedias eiere i dag kan ta beslutningen om hvem som kan få kjøpe aviskonsernet. Avgjørelsen kan bli kjent fredag, skriver Medievärlden.

Det skal stå mellom det svenske mediekonsernet Bonnier og Polaris Media. Den økonomiske krisen skal være så prekær at det er uaktuelt å droppe begge budgiverne. Prisen ventes å bli i hundremillionerklassen, ifølge den svenske bransjeavisen Resumé

Ifølge Medievärlden ønsker Mittmedias ledelse, administrasjon og selgere Polaris som ny eier, mens journalistene heier på Bonnier. Det svenske mediekonsernet skal ha lovet å ikke sparke en eneste journalist, men vil angivelig spare 200 millioner svenske kroner ved å sparke øvrige ansatte.  

Bonnier har lite erfaring med å drive lokalaviser, men kompenserer ifølge Medievärlden dette gjennom godt samarbeid med det norske mediekonsernet Amedia. Et samarbeid med Amedia om eierskap i Mittmedia skal være uaktuelt.

Polaris-ledelsen har så langt ikke kommentert spekulasjonene om et mulig kjøp av det svenske aviskonsernet.

- Jeg har ingen kommentarer til spekulasjonene, sa styreleder Bernt Olufsen i Polaris Media til Kampanje rett før jul.

Også konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media var ytterst ordknapp.

- Jeg har ingen kommentarer, sa Koch til Kampanje.

Les også: - Polaris kan vinne budkampen mot Bonnier om aviskonsern