NRK vil ha mer oljedrama og har signert en avtale med Maipo Film om en ny sesong. Nå starter arbeidet med å få resten av finansieringen på plass, skriver NRK i en pressemelding.

– «Lykkeland» er en historie som traff et stort publikum både i hodet og hjertet. Mange har uttrykt et ønske om en ny sesong. Det er allerede utviklet et solid og godt manus med den unike forfatteren Mette Bølstad. Skuespillerne vil mer enn gjerne utforske sine karakterer videre. Derfor håper jeg beslutningen om å lage en ny sesong gleder både publikum og teamet bak, sier NRKs prosjektredaktør Tone C. Rønning.

Nesten 900.000 seere har i snitt sett de åtte første episodene etter premieren i oktober i fjor, enten på NRK1 eller på NRK TV. 

- Vi kunne ikke hatt en bedre partner enn NRK i dette prosjektet, sier idéhaver og produsent i Maipo, Synnøve Hørsdal.

- Vi er utrolig glade for at vi nå får muligheten til å fortsette å fortelle denne historien, som så langt fra er ferdig fortalt, sier Hørsdal.

Første sesong av «Lykkeland» startet med oljefunnet på Ekofisk i 1969 og tok for seg perioden frem til 1972. Handlingen i andre sesong starter i 1977.