YouTube Kids, som er en gratis, reklamefinansiert app for barn mellom 3 og 12 år, ble lansert i USA i februar 2015, og appen er nå lansert i 53 land.

Nå står Norge for tur.

- Vi er veldig glade for å lansere YouTube Kids i Norge. YouTube Kids-appen er bygget opp spesifikt med foreldre og barn som målgruppe, for å gjøre det enkelt å få tilgang på godt videoinnhold om temaene de ønsker å utforske. Dette er en separat og tryggere strømmetjeneste for barn, med en hel rekke foreldrekontroller som gjør det mulig å skreddersy opplevelsen slik at den blir riktig for hver enkelt barnefamilie, sier europeisk sjef for læring og familie på YouTube, Greg Dray, i en pressemelding fra Google.

Globalt har appen ifølge YouTube blitt lastet ned flere titalls millioner ganger, og er sett på mer enn 160 milliarder ganger - med mer enn 14 millioner ukentlige brukere.