Kun 234.000 fikk med seg fjerde episode av «Den ultimate agent» på NRK1 lørdag kveld. Det ga en andel på 19 prosent av alle seerne mellom 21.30 og 22.30, og er et nytt bunnpunkt for programmet som hadde nesten dobbelt så mange seere - 456.000 - på premieren 12. januar.

124.000 av seerne forsvant allerede etter første program, episode tre mistet nye 60.000 seere og på lørdag hadde ytterligere 38.000 seere forsvunnet.

Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener programmet «ikke fungerer i det hele tatt».

- Jeg vil si at dette er relativt mislykket, faktisk. Det må NRK også innse. De har nesten alltid over 500.000 seere på lørdag i primetime, så dette tyder på at programmet ikke fungerer for noen. Det blir nok ikke mer «Den ultimate agent», hvis de ikke tar den av før det er ferdig også, sier han til Kampanje.

NRK: - Har tro på vekst
«Den ultimate agent» er heller ikke noe stort trekkplaster på nett-tv. Så langt har 44.000 sett første episode på NRKs nett-tv-spiller. Dette tallet har kun økt med 7.000 på to uker. Så langt har 10.000 sett fjerde episode på nettspilleren.

- Det er vanskelig å introdusere nytt innhold på lørdagskvelden. Vi skulle gjerne sett høyere seertall på «Den ultimate agent», som er et prosjekt vi er stolte av. Vi har god tro på at flere seere vil finne prosjektet etter hvert som konkurransen i serien tilspisser seg, sier Eirik Sandberg Ingstad i underholdningsavdelingen i NRK.

Han forteller at de ikke har vurdert å flytte programmet.

Knust av Gullfisken
Denne lørdagen møtte «Den ultimate agent» konkurranse fra Gullfisken på TV 2, som samlet 580.000 seere. Det utgjør en vekst på 126.000 seere fra i fjor.

- Er du overrasket over at så mange ser på et program om reklame?

- De ser vel på dette som et underholdningsprogram, og så skyldes det kanskje litt mangelvare hos NRK, tror Morten Wiberg.

Gullfisken hadde en andel på 46,8 prosent av alle seerne. På det meste var 626.000 innok reklamefesten.

Les mer: Mer smarthus-trøbbel for Rema 1000 - slik følger de opp Gullfisken-vinneren

Skal kåre landets beste agent
I «Den ultimate agent» deles 16 deltakere deles inn i to lag og skal i hver episode gjennom et feltoppdrag og et hovedoppdrag. Laget som taper hovedoppdraget, må sende tre av sine medlemmer i hinderløypen «Flukten». Den som taper flukten, må reise hjem. Til slutt står de bare én deltaker igjen som kan kalle seg «Den ultimate agent».

Det er «Farmen»-produsenten Strix som står bak programmet. Det er utviklet i samarbeid med NRK og Paprika i Ungarn.

Les mer: Slik blir NRKs nye realitysatsing - skal kåre landets beste agent

«Nytt på nytt» på topp
Fredagens «Nytt på nytt» ble helgens mest sette program med 952.000 seere, etterfulgt av «Mesternes mester» med 916.000 seere og «Lindmo» med 789.000 seere.

TV 2s mest sette program i helgen var søndages ukesfinale i «Farmen kjendis», som hadde 621.000 seere. «The Voice» samlet 406.000 seere med på fredag, mens «Hver gang vi møtes» hadde et snitt på 462.000 seere på lørdag.

«Skavlan» hadde 349.000 seere på sitt talkshow etter Gullfisken på lørdag.