«Kjendis søker kjæreste» er det selvforklarende navnet på TV 2s nye dokusåpe der fire kjendiser søker lykken med kamera på slep.

283.000 fikk med seg første program på TV 2 i går kveld. Det ga en andel på 24,6 prosent, og er også nok til å begeistre TV 2s programredaktør, Jarle Nakken.

- «Kjendis søker kjæreste» er et nyutviklet programkonsept, og da er det ekstra hyggelig å se at det fenger allerede i første program av første sesong. Mange koblet seg på for å følge Ida Fladen, Lilli Bendriss, Glenn Jensen og Dennis Vareides jakt på å finne seg en kjæreste i går med 283.000 seere og 29,4 prosent markedsandel i P20 – 49. Det er vi veldig godt fornøyd med og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Nakken.

TV 2 har møtt på flere komplikasjoner i produksjonen av dette «Kjendis søker kjæreste». Programmet skulle opprinnelig også følge Frank Løke på kjærestejakt, men i fjor høst valgte TV 2 å bryte med den tidligere håndballspilleren og «Farmen»-profilen etter hans Borat-stunt i «Skal vi danse». Løke ble erstattet av «Svindeljeger» Kjell-Ola Kleiven, men Kleiven valgte selv å trekke seg fordi han ble forelsket utenfor programmet. I andre program får tv-seerne også se at Dennis Vareide trekker seg fra programmet av samme årsak.

Ideen til programmet kom fra ingen andre enn TV 2s egen avtroppende programredaktør Jarle Nakken.

- Jeg fikk ideen til konseptet «Kjendis søker kjæreste» da jeg ble klar over at veldig mange kjendiser er single til tross for at de er populære og ettertraktede. Det må være vanskelig for kjendiser å vite om den oppmerksomheten de får er fordi de er kjendiser, eller om de blir anerkjent for den de er. I dette konseptet hjelper vi kjendisene å møte potensielle kjærester, sortere tankene og bli utfordret av en samlivsekspert og venner på hva de burde se etter i en potensiell kjæreste, sier Nakken.

Les mer: Over én million så gullsprinten til Klæbo og Iversen