Jarle Nakken forlater stillingen som programredaktør i TV 2 til fordel for en nyopprettet stilling som sjef for innholdsstrategi i mediehuset. Han tar samtidig plass i ledergruppen til kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

- Fagmannen i meg klør i fingrene etter å gå løs på denne oppgaven og å bidra til at vi sikrer gode prosesser og gjør riktige strategiske innholdsvalg i det digitale taktskiftet, sier Jarle Nakken. 

Han har hatt stillingen som programredaktør i TV 2 i snart fem år. Før det var han programsjef i TVNorge-familien.

- Jeg skal nå ta på meg brillene som ser lenger frem og tar med meg bakgrunnen fra programavdelingen inn i arbeidet. TV 2 er i medvind og programavdelingen er i toppform, med en helt fersk «all time high» før jul. Derfor føles det riktig å søke nye utfordringer nå når vi har nådd mange av de redaksjonelle målene vi satte oss innen både fakta, humor, underholdning og drama, fortsetter han.

Skifter navn på avdeling
Det skjer samtidig som kanalavdelingen endrer navn til avdelingen for innholdsstrategi og publisering. Navneendringen skal signalisere at TV 2 ikke bare én eller flere kanaler, og at innholdet er kjernen i alt de gjør. Avdelingen skal være «et sentralt veikryss i TV 2 mellom de ulike plattformene og de tre redaktørene for nyheter, sport og program».

- Jarle har i mange år vist seg som en dyktig programstrateg. Jeg er veldig glad for å få ham med i avdelingen for innholdsstrategi og publisering. Det ligger mange spennende muligheter foran oss, på alle plattformer. Dette arbeidet fordrer at vi hever blikket og jobber systematisk, målrettet og langsiktig. Jarle vil få en sentral rolle i å utforme morgendagens TV 2, sier Trygve Rønningen.

Ledergruppen hans består i tillegg av kanalsjef publisering, Anette With, kanalsjef planlegging, Kjersti Kongtorp, innholdssjef TV 2 Sumo, Eda Syvertsen, forretningsutvikler innhold, Marius Thams-Michelsen, økonomisjef Roald Stamnesfet, direktør internasjonalt innkjøp, Nina Lorgen Flemmen og PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl.

- Hvorfor utvider dere ledergruppen?

- Vi har opprettet denne stillingen for å styrke oss på langtidsplanlegging av innhold i et stadig mer kompleks innholds- og publiseringsbilde. Jarle er en dyktig programstrateg, og hans kompetanse vil vi utnytte for å jobbe mer systematisk, målrettet og langsiktig i utformingen av framtidens TV 2, sier Rønningen.

- Overtar Jarle Nakken noen av dine arbeidsoppgaver?

- Nei, Jarle får oppgaver som vi i dag ikke har hatt nok kapasitet til å håndtere. Vi styrker teamet, rett og slett.

Les mer: Medietilsynet kan bruke opp mot 20 millioner på rådgivning og TV 2-tilsyn

Saken fortsetter etter bildet:

Gjør endringer: Kanaldirektør Trygve Rønningen endrer navn på avdelingen sin og gjør Jarle Nakken til sjef for innholdsstrategi. Foto: Eivor Eriksen

Satte ny rekord
Stillingen som programredaktør i TV 2 vil nå lyses ut. Jarle Nakken vil fortsette å fungere som programredaktør inntil stillingen er besatt.

- Blir du mindre hands-on på de enkelte produksjonene nå?

- Ja, dette er en mindre operativ stilling, men programavdelingen er i toppform og satte nylig «all time high» med en andel på 36,2 prosent i 20-49 på egenproduksjonene høsten 2018, så det føles riktig å søke nye utfordringer nå. Jeg er glad for å fortsette i TV 2 med alle de flinke folka her, sier Jarle Nakken.

- Med alle de endringene som skjer nå, hvor langt frem i tid er det mulig å se?

- Endringene i seervaner og brukermønstre skjer løpende, men uavhengig av det, må vi ta posisjoner tidlig. Innholdsporteføljen kan ikke lages uke for uke, vi er nødt til å gjøre valg og agere nå på de tingene som skal på lufta om 12-18 måneder.