Trond Giske, mediepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, sa til Kampanje torsdag at han tror regjeringspartiene strever med å bli enige om mediepolitikken. Det mener han er årsaken til at mediemeldingen lar vente på seg.

- Trine Skei Grande har sagt at det var KrFs inntreden i regjeringen som forsinket meldingen ytterligere. Jeg er nok mer redd for at den egentlige grunnen er en beinhard intern strid om hvor offensiv mediepolitikken skal være. Det er velkjent at Frp vil ha kraftige kutt i NRK-lisensen og i pressestøtten. Det er vel heller der slaget står enn at det er KrFs tre regjeringsmedlemmer som blir tungen på vektskålen, sa Giske.

Les mer: Trond Giske vil ha forlik om NRK-avgift - tror Frp forsinker Grandes mediemelding

Les mer: Slik svarer Frp: - Bare tull! 

Kulturministeren avviser bestemt at det er splid innad i regjeringen.

- Regjeringen er godt i rute med mediestøttemeldingen, og den vil komme så Stortinget rekker å behandle den før sommeren. Jeg kan berolige Trond Giske med at det er en samlet regjering som står bak meldingen når den legges frem. Selv om vi er en flertallsregjering, kan jeg forsikre at vi vil ta Stortinget med i prosessen i større grad enn hva Giske gjorde da han selv satt i flertallsregjering, sier Grande til Kampanje.

Giske uttalte til Kampanje torsdag at han vil jobbe for et stortingsforlik om mediepolitikken så snart regjeringen legger fram mediemeldingen.

- Jeg vil jobbe for et medieforlik av to grunner. For det første er det viktig for demokratiet at det er bred enighet om mediepolitikken, for det andre har mediebedriftene store utfordringer. Det er stor usikkerhet rundt medienes økonomi, det skjer store teknologiske endringer og konkurransen fra giganter som Google og Facebook er betydelig.  Da er stabile politiske rammebetingelser det minste vi politikere kan bidra med, sa Giske til Kampanje.

Grande mener Giske begår en snuoperasjon.

- Det er positivt at Trond Giske nå har snudd og sier at han ønsker et bredt forlik om mediepolitikken, i motsetning til i fjor. Jeg er enig i at det er viktig med bred politisk støtte bak et så viktig område for demokratiet vårt, sier Grande.

I fjor vår, kort tid etter at Venstre gikk inn i regjeringen og Trine Skei Grande ble kulturminister, inviterte statsråden de politiske partiene til samtaler om et mediepolitisk forlik. Forsøket strandet fort. Grande gikk langt i å gi Ap skylden.

- Ja, det er noen som mener at et forlik ikke gagner partiet og da vil de ikke være med på det, sa kulturministeren til Kampanje i fjor.

Giske fjorårets forliksinvitasjon fra Grande var meningsløs.

- Vi er interesserte i forlik, men vi kan ikke inngå noe forlik før vi har en melding på bordet. Det blir en veldig rar måte å drive politikk på. Det var ingen mediemelding klar den gangen, og vi venter fortsatt på at den skal komme. Når det kommer en melding med alle de utredninger, fakta og kunnskap som er nødvendige å ha, så kan regjeringspartiene komme med skisser til ulike løsninger. Da kan vi sette oss ned og forhandle om et forlik, sier Ap-politikeren.