Mandag kveld legger NHST-gruppen frem sin regnskapstall for 2018 og fjorårets fjerdekvartal, og de viser at DN-eieren fikk et underskudd før skatt på litt over ni millioner kroner.

- Resultatene er ikke på det nivået vi ønsket de skulle være. Fjerde kvartal er svakere enn ventet både for Mynewsdesk og for våre norske publikasjoner. Men jeg visste hvilke utfordringer de ulike selskapene hadde da jeg begynte her, og jeg er glad for at vi er godt i gang med å tak i dem, sier konsernsjef i NHST, Hege Yli Melhus Ask til sin egen nettavis

Hun startet i mediekonsernet 1. november i fjor og får dermed en «æren» av legge frem en litt vond kvartalsrapport.

Omsetningen falt fra 1,31 milliarder i 2017 til fjorårets 1,29 milliarder, men det var kun en marginal endring på 1,4 prosent.

Går en dypere inn i tallene og ser på det største virksomhetsområdet «Norske Publikasjoner» der også Dagens Næringsliv og Morgenbladet ligger endte driftsresultatet (EBITDA) på 44,7 millioner kroner, ned fra 66,1 millioner kroner i 2017.

Utviklingen i fjerdekvartal isolert viste også en nedgang og her på 6,6 millioner kroner til snaue ti millioner kroner. Driftsmarginen falt dermed fra ni prosent til 5,5 prosent.

Nedgangen skyldes ifølge NHST-rapporten fall i løssalget og sviktende reklameinntekter. Annonseinntektene endte på 53,5 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 59,9 millioner kroner for tilsvarende periode i 2017. Det var en nedgang på ni prosent.

- Det er en negativ trend i markedet for generell annonsering, men content marketing-segmentet vokser, heter det i rapporten.

De digitale reklameinntektene vokser, men er ikke i nærheten av å demme opp for det NHST kaller «en betydelig nedgang» i reklameinntekter på papiravisen.   

Også den digitale tjenesten Mynewsdesk måtte slå av på resultatet. Driftsresultat her falt fra åtte millioner kroner i 2017, til fjorårets 2,2 millioner kroner. 

Her ser du tallene til NHST-konsernet for 2018. Alle tall i MNOK. 

NHST 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 1.293,5 1.311,9 - 1,4
Driftsresultat - 14,8 30,6
Resultat før skatt - 9,1 23,9