Forbrukerøkonom Elin Reitan har sagt opp sin stilling i Nordea. Hun vender tilbake til mediebransjen når hun i mars starter i stillingen som målgruppesjef/redaktør for segmentet ung kvinne i Egmont Publishing. Det bekrefter ansvarlig redaktør og direktør Kjersti Mo i Egmont Publising overfor Kampanje.

- Elin Reitan har en veldig spennende bakgrunn med en sjelden blanding av kompetanse. Hun er utdannet økonom og markedsfører, hun har vært journalist i flere år i Nettavisen og prosjektleder i TV 2 Interaktiv, og hun har bygget seg opp som en slags ansatt-influenser i Nordea. Reitan vil ha gode forutsetninger for å levere innhold og produkter som treffer målgruppen, og bygge effekt for annonsørene som ønsker å kommunisere med våre brukere, sier Mo til Kampanje.

 Skal jobbe med Blogg.no
- Hva slags jobb får hun?

- Vi dreier mer og mer av virksomheten rundt våre målgrupper. Vi skal være kjent som målgruppeekspertene. Elin Reitan får en portefølje som består av Det Nye, ShapeUp, Side2 og Blogg.no. En viktig del av hennes jobb blir å videreutvikle Blogg.no i samspill med de andre merkevarene. Da vi endret publiseringsplattform på Blogg.no i høst, gjorde vi noen endringer som gjør at vi i dag har et kvalitetssikret premium-bloggmagasin og dekningsmedium for yngre kvinner med 1,2 millioner brukere per uke. Det kan ingen andre i bransjen vise til, tror jeg.

- Skal hun blogge?

- Det har vi ikke snakket noe om, men vi ser jo internasjonalt at personlig økonomi for unge kvinner er veldig populært, så det er ikke unaturlig at hun bringer inn det som redaksjonelt innhold eller som i form av blogg. 

Lengtet tilbake til mediebransjen
Elin Reitan svarer slik når Kampanje spør om hun gikk lei av bankbransjen:

- Jeg har hatt en veldig fin og lærerik tid i Nordea, men nå følte jeg at tiden var inne for å utfordre meg selv. Jeg har hatt et ønske om å vende tilbake til mediebransjen og når jeg fikk en så spennende mulighet, så kunne jeg ikke la den gå fra meg, sier hun.

- Hva er det som frister med mediebransjen?

- Egmont er et veldig spennende mediekonsern som har sterke merkevarer og en sterk posisjon. Denne bransjen beveger seg inn i en spennende tid, og jeg kan godt tenke meg å være med på denne reisen. Jeg føler at jeg kommer hjem når jeg skal jobbe med spennende produkter og segmenter, jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidsoppgavene, sier Reitan.

Utelukker ikke blogging
Reitan har har vært en synlig medieprofil for Nordea. Ikke sjelden har hun frontet storbanken i saker og debatter om personlig økonomi.

- I min jobb i Nordea har rollen min vært å kommunisere om personlig økonomi. Jeg kommer ikke til å ha en aktiv rolle framover, men jeg er den personen jeg er så, det kan jo hende at jeg bidrar med noe.

- Skal du fortsette å blogge?

- Det er mulig, men det blir nok ingen kjernevirksomhet. Jeg skal nok heller jobbe med å bygge Blogg.no, så jeg vil nok heller bruke tiden på å se på andres blogger enn min egen blogg.