Med en rekkevidde på 1,4 millioner unike seere i måneden, har Matkanalen dobbelt så stort nedslagsfelt på sine Snap Shows som de hadde på lineær-tv i januar (701.000). 

Det er daglig leder i Matkanalen, Øivind Lindøe, godt fornøyd med.

- Jeg har jobbet i selskaper som Apt og i Babyverden og med mange ulike nettsteder, og jeg husker at man på mange nettsider er fornøyd når en sak leses av 20-40.000. Når man setter det i dette perspektivet, så er dette formidabelt, sier han til Kampanje.

I snitt ser hver bruker 28 sekunder på Matkanalens innhold.

En av seks norske
Matkanalen var en av seks norske aktører som var med fra start da Snapchat lanserte sin tv-satsing Snap Shows i Norge i november i fjor. NRK, VGTV, Splay, Media247 og Geeohsnap var de fem andre. Sistnevnte har gått ut med tall som viser over to millioner unike seere.

Les mer: NRK satser på Snapchat-tv (abo.)

- Vi tok kontakt med Snapchat for to år siden og har egentlig gått og ventet på denne muligheten, sier Lindøe.

Det var derfor ikke tilfeldig at Matkanalen ble valgt ut som en av Snapchats norske samarbeidspartnere.

- Jeg tror Snapchat visste på forhånd at matvertikalen var én av de som måtte følges.

Slår an i Danmark
Det som virkelig har overrasket tv-sjefen er at en tredjedel av seerne kommer fra Danmark, hvor Snap Shows ennå ikke er lansert.

- Hva tror du det skyldes?

- Vi har ikke en god forklaring på det. Det kan ha noe med det språkmessige å gjøre, og at vi har hatt mye vegan- og vegetartema.

- Hva er det som fungerer spesielt bra på Snapchat?

- Det er rett-på-sak oppskriftsfilmer, med en veldig kunnskapsrik person. Vi har ikke videoer der man bare ser hender, det må være en person som formidler dette, og vi har valgt å bruke programledere i målgruppen sin alder.

Tjener penger
Blant Matkanalens profiler finner vi Tom Victor Gausdal, Sonia Huanca Vold og Malin Ekstrøm. De produserer eget innhold for Matkanalens Snapchat-kanal, som senere klippes om og viser på lineør-tv. Matkanalen slipper to episoder i uken på tre minutter. De har mellom 400.000 og 750.000 unike seere hver.

- Hvordan er økonomien i dette?

- Det ser allerede bra ut. Vi er en liten aktør, og jeg tror de fleste i digitalavdelingene til mediebyråene vil være enig i at Snapchat ofte er billig, så jeg håper auksjonsprisen går opp litt. Men dette er en forretningsmodell for oss, ikke bare markedsføring, sier Lindøe.

- Men dere er ikke der at dere tjener mer penger på Snapchat enn på lineær-tv?

- Nei, vi er ikke der ennå.

Tror på dobling av Snapchat-omsetning
Forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i GroupM har tidligere anslått at Snapchat vil øke sin annonseomsetning i Norge med 100 prosent til 120 millioner kroner i 2019.

- Snapchat er jo ennå i en tidlig fase reklamemessig, men nå kommer det stadig bedre og mer spennende annonsemuligheter. Norge er et land som ligger veldig langt fremme i bruk av Snapchat. De har foreløpig kun to ansatte i Norge, men dette vil nok minst dobles neste år, sier Thalberg.

Rundt 2,5 millioner nordmenn oppgir å ha en profil på Snapchat, ifølge Ipsos' sosiale medier-tracker for fjerde kvartal 2018.

Les mer: Milliardveksten fortsetter for Facebook og Google i Norge (abo.)

Matkanalen-profiler:

Sonia Huanca Vold, Malin Ekstrøm og Tom Victor Gausdal byr på inspirasjon, tips og triks i Matkanalens Snapchat-programmer.