Martin Johnsrud Sundby avsluttet råsterkt på 15 kilometer klassisk i løssnøen i Seefeld onsdag ettermiddag, og tok sitt første individuelle VM-gull i karrieren.

488.000 så nordmannens gulløp i snitt, noe som ga NRK en markedandel på 83 prosent. Det betyr at åtte av ti nordmenn som så på tv da VM-rennet pågikk, så på NRK1. Seertallene toppet seg da Sundby kjempet mot klokka og konkurrentene. På det mest ble rennet sett av 674.000 seere. 

Litt senere på dagen ble det nok et VM-gull til Norge, det åttende så langt under mesterskapet. Maren Lundby tok et etterlengtet gull i kvinnenes hoppkonkurranse i VM. Hun revansjerte dermed fjerdeplassen fra forrige verdensmesterskap. Thrilleren i hoppbakken ble sett av 474.000 seere i snitt og det ga en markedsandel på 69 prosent. Den spennende avslutningen ble sett av 620.000 seere.

- Det er sterkt at så mange ser på et skirenn en vanlig hverdag, det viser at ski-VM står sterkt. 15 kilometeren og hopprennet gikk jo på slutten av arbeidsdagen for mange, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til Kampanje.

- Ski-VM framstår som et norgesmesterskap. Kan den norske dominansen skape mindre spenning og dermed gi lavere seertall?

- Basert på hva vi vet om sportsinteressen i Norge og i andre land, så ser det ikke ut til at sportslig suksess gir færre seere. Snarere tvert om.

Les også: Seertallet toppet seg da Klæbo tok sitt første VM-gull: - En dramaturgisk fest