Onsdagen var en skjebnedag for de norske håndballguttene. Ikke bare måtte de vinne mot Ungarn, de var også avhengig av at Danmark ikke ble knust av Sverige for at semifinaleplassen skulle sikres. Det ble full klaff på begge fronter.

I snitt fulgte 494.00 seere den norske kampen, med 584.000 seere på det meste. Kampen startet 17.55, og TV3 forteller at det var merkbart at det tidlige tidspunktet la en liten demper på seertallet, for da Danmark møtte Sverige senere på kvelden, hadde snittet økt til 536.000 seere med 724.000 på det meste.

Dette er ny rekord i håndball-sammenheng, ifølge TV3.

- Dette er det høyeste seertallet noensinne på en ikke-norsk håndballkamp for herrer, som viser at det er høy interesse for Håndball-VM på TV3 og Viaplay, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nordic Entertainment Group.

TV3 fikk en dagsandel på 22,3 prosent i det totale tv-universet i går. Den kommersielle andelen ble på 36,2 prosent.

- Det har vært jevnt over svært gode seertall i dette håndball-mesterskapet, og det er selvsagt veldig gøy at TV3 ble den største tv-kanalen i går. Helgen blir utrolig spennende, både med tanke på seerandeler og kamper, sier Line Vee Hanum.

På fredag møter Norge Tyskland i semifinalen. Kampen starter 20.30.

Les mer: Håndballgutta sikret nye knalltall for TV3