TV Sporten har satt som mål å styrke egenjournalistikken og henter derfor inn Trine Melheim Næss og Magnus Wikan som nye sportsreportere i Bergen.

Næss har tidligere jobbet som journalist i Bergens Tidende og Romerikes blad, og har også idrettsfaglig bakgrunn som fotballspiller på toppnivå. Hun var med å starte det første jentelaget i i VIF Fotball. 

- Dette er en drømmejobb hvor jeg får muligheten til å både jobbe med undersøkende journalistikk og lage gode reportasjer. TV 2 har alle forutsetninger for å bygge opp et kraftsenter for nyhetsjournalistikk. Jeg gleder meg til å bli med på laget, og bli kjent med nye, dyktige kollegaer, sier Trine Melheim Næss.

Hennes nye kollega Magnus Wikan er også en sportsjournalist med fartstid i både Bergens Tidende, 100 % Sport, Procycling.no. og Askøyværingen. 

- Jeg synes det er spennende at TV 2 satser på mer dyptgående journalistikk fra Vestlandet. I idretten, som i samfunnet ellers, finnes det gode historier og kritikkverdige forhold overalt. Jeg synes det er stas å få være en del av satsingen på slike saker, sier Wikan.

I tillegg til de to nyansettelsene, skal John Christian Lundstadsveen, som allerede er en erfaren sportsjournalist i TV 2 Sporten, jobbe i teamet i Bergen.

-Vi er glade for å få dem om bord, og har forventninger til skal sette fotavtrykk i sendingene våre. Samtidig er dette en del av en spennende satsing på tvers av sport, nyheter og ulike miljøer i TV 2, der undersøkende og fremtidsrettet journalistikk står i fokus fremover, sier redaksjonssjef innhold i TV 2 Sporten, Anniken Hjertholm.

Ansettelsene skjer som følge av allmennkringkasteravtalen TV 2 har inngått med staten.

- Vi har reportere i Bergen, men vi ønsker å satse mer på journalistikk, så dette er en kjempestyrking av redaksjonen i Bergen, sier Hjertholm til Kampanje.

- Hva slags sportsstoff skal dere satse spesielt på?

- Det er litt tidlig å svare på, men det finnes mange spennende saker i idrettsverden som vi nå får muligheten til å gå litt dypere inn i, enten det er undersøkende journalistikk, fortellende journalistikk, eller annen journalistikk vi i større grad får prioritere.