Sportsrettighetsselskapet IMG kjøpte i fjor rettighetene til Serie A og La Liga, som er italiensk og spansk toppfotball. Da trodde mange at selskapet vil selge rettighetene videre til tradisjonelle tv-selskaper, men IMG valgte i stedet å lansere sin egen strømmetjeneste for direkteoverføringer, kjent som Strive. Dermed kastet IMG seg inn i den beinharde kampen om fotballglade seere.

Nå inngår Strive Sport distribusjonsavtale med Altibox, som blir den første avtalen med en tv-distributør. I tillegg lanseres Strive Sport som en lineær tv-kanal, som nå blir tilgjengelig for Altibox-abonnentene.

- Dette er veldig gledelig. For første gang har Strive Sport sikret distribusjon for en lineær kanal med en tv-distributør. Nå kan enda flere fotballfans ta del i to av verdens råeste fotballigaer - enten i vår strømmetjeneste eller på tradisjonell tv, sier Kristian Hysén, administrerende direktør i IMG Nordic, som eier Strive Sport.

Via app og tv-boks
I forbindelse med lanseringen av kanalen øker Strive Sport Tv antall kamper med norske kommentatorer. Opptil åtte kamper i uken blir kommentert av Even Braastad, Per Jarle Heggelund, Sverre Enitch, Endre Lübeck og Magnar Kvalvik.

Strive Sport er allerede tilgjengelig for Altibox-kunder via både tv-boks og app. Det betyr at kundene kan strømme kampene på de skjermene de ønsker. For de som vil ha tilgang til alle kampene fra La Liga og Serie A, vil Strive Sport være tilgjengelig som egen strømmetjeneste hos Altibox.

- Vi er svært fornøyde med å være den første av tv-distributørene som har fått på plass en avtale med Strive Sport. Dette er en global leverandør av attraktivt innhold som spansk og italiensk toppfotball. Avtalen kombinerer lineær visning og strømme-tv på en måte som er mest mulig tilrettelagt for våre kunder og er muliggjort med vår fremtidsrettede tv-løsning, sier administrerende direktør Thomas Skjelbred.

Nådde salgsmålene etter to uker
- Vår intensjon er alltid å tilby attraktivt og etterspurt innhold som treffer kunders ulike ønsker og behov, på tvers av kundemassen. Derfor ble løsningen både live-visning og strømmetjeneste. Dette blir tilgjengelig både som vanlig tv-kanal og som strømmetjeneste fra Altibox via både dekoder og app, hjemme og på tur, sier han til Kampanje.

IMG Nordix-sjef Kristian Hysén vil ikke røpe hvor mange kunder den nye strømmetjenesten Strive har skaffet seg etter at den ble lansert i fjor. 

- Da vi lanserte Strive, var vår første prioritet å bygge en solid abonnementsbase og oppnå en relevant markedsandel. Det klarte vi. Av forståelige grunner vil jeg ikke kommentere eksakte tall eller finansene, men vårt forventede abonnementsalg for første sesong (2018/19) ble oppnådd etter to uker, sier Hysén til Kampanje.

Samarbeider med VG, Aftonbladet og danske TV2
Han forteller til Kampanje at han er tilfreds med avtalen med norske Altibox.

- I Norge er Alitibox en fremtidsrettet leverandør, og de var opptatt av å være den første operatøren som tilbyr Strives lineære kanal i tillegg til strømmetjenesten til sine kunder. Et smart trekk fra Altibox, og vi er veldig fornøyd med dette samarbeidet.

- Vil dere inngå avtaler med andre distributører?

- Vi evaluerer og forhandler for øyeblikket med andre interesserte og vil snart avgjøre neste skritt. Strategien for hvert skandinavisk marked vurderes separat, sier Hysén.

I samarbeid med rettighetshaver IMG har VG fått muligheten til å vise enkelte kamper fra italiensk og spansk fotball på VG+.

- I tillegg til vårt eget abonnementsalg har vi også inngått samarbeid med ledende aktører som VG i Norge og Schibsted-eide Aftonbladet i Sverige. De tilbyr sine sportsinteresserte lesere innhold som er bedre enn noe annet. I Danmark har vi nylig inngått en avtale med TV2 for å bygge interessen for LaLiga og Serie A ytterligere, og øke salget av strømmeabonnement. Dette samarbeidet vil gi et løft og gjøre en forskjell for oss i Danmark, forteller IMG Nordic-sjefen.

- Solskjær til Real Madrid
- I Norge er det stor interesse for norsk eliteserie for menn og Premier League. Er interessen for spansk og italiensk stor nok til at dette kan bli lønnsomt for dere i IMG?

- Det er en betydelig uutnyttet interesse for La Liga og Serie A med lag som Barcelona, ​​Real Madrid, Juventus, Inter, Milan, Roma og ikoniske spillere som Messi, Ronaldo, Modric, Suarez og mange flere. Med engasjerende innhold vil og kan gapet til Premier League bli mindre, spesielt for den yngre generasjonen. En norsk stjerne er den siste brikken vi trenger. Flytt Solskjær til Real Madrid, så snakker vi. El Clasico er kronjuvelen, men det er kontinuerlige toppkamper, derbyer, rivalisering, drama og fotball i verdensklasse uke inn og uke ut, sier Hysén.

Også Altibox har tro på spansk og italiensk toppfotball, tross skarp konkurranse fra Premier League.

- Det blir spennende å se hvordan kundene tar imot Strive Sport. Italiensk Serie A og spansk La Liga er to av verdens beste fotballigaer og har mange norske fans. Her får vi se mer av lag som Real Madrid, Barcelona og Juventus. Vi har stor tro på at dette kan bli et svært populært tilbud. Kombinasjonen av tradisjonell kringkasting og strømme-tv er fremtiden og den beste løsningen for kunder som ønsker et bredt utvalg av kanaler og programmer.

Les også: VG-sjef: - Tre ganger så stor interesse for Eliteserien som for Premier  League