Strawberry Publishing har i dag kjøpt Juritzen forlag og vil overta driften med umiddelbar virkning. Juritzen forlag skifter samtidig navn til Pioner forlag, heter det i en pressemelding.

- Oppkjøpet er et viktig ledd i vår ambisjon om å styrke oss i bokbransjen. Arve Juritzen har vært en utfordrer i forlagsbransjen og hadde i flere år stor suksess med sin ukonvensjonelle tilnærming. Vi synes det er spennende å ta over stafettpinnen etter ham, sier Petter Stordalen.

Dermed fortsetter Stordalen å vokse med sin forlagssatsing. I tillegg har også Stordalen vært med å starte opp PR-byrået Storm Communications.

Les også:

Strawberry Publishing eies av Petter Stordalen, Magnus Rønningen og Jonas Forsang og omfatter spenningsforlaget Capitana, sakprosaforlaget Pilar, det skjønnlitterære forlaget Armada og barnebokimprintet Canoa.

- Dette er en perfekt start på det nye året. Juritzen forlag har vært kreative og uredde, og har bygget flere litterære karrierer som har blitt omfavnet av det norske folk. De gjorde det med Cecilia Samartin, og de gjorde det med Jan-Erik Fjell og Jørgen Jæger. Det er en arv vi gleder oss til å forvalte videre, sier forlegger Jonas Forsang i Strawberry Publishing.  

Juritzen forlag har omsatt for rundt 25 millioner i året de siste årene og er kjent for sterke forfatternavn som Jørgen Jæger, Jan-Erik Fjell, Jørgen Brekke, Knut Nærum og Cecilia Samartin. I fjor meldte også Ari Behn overgang til forlaget med en mye omtalt 7-boks kontrakt.

Arve Juritzen vil i en overgangsfase bistå driften av Pioner forlag.

- Etter 13 år som ansvarlig for Juritzen forlagene er det flere grunner til at jeg har valgt å sende stafettpinnen videre. Jeg er først og fremst gründer, ikke en drifter, derfor gleder jeg meg til å kunne nullstille meg og igjen tenke nytt og annerledes. Kolofon forlag og juritzen jr fortsetter som tidligere, og jeg vil i en periode fremover hjelpe de nye eierne med overtakelsen av juritzen forlag, sier han.

Juritzen jr og Kolofon forlag er ikke omfattet av oppkjøpet og vil bli drevet videre som tidligere av Arve Juritzen.