Saken blir oppdatert.

Tina Stiegler, Head of Next Media, slutter i Schibsted. Det kommer frem i en pressemelding fra mediekonsernet i dag.

- Selvsagt er det vemodig å forlate Schibsted, som har vært mitt andre hjem så lenge. Schibsted er et fantastisk selskap, med en helt spesiell dynamikk. Konsernet har endret seg radikalt flere ganger på den tiden jeg har vært her, og det er noe av grunnen til at jeg har blitt værende såpass lenge. Samtidig har jeg hatt det skikkelig gøy hele veien, og har fått mange spennende muligheter og stadig større utfordringer. Så jeg går ut døren med et smil - og gleder meg til å utforske mulighetene på «på den andre siden», sier Tina Stiegler i meldingen.

Hun begynte som management trainee i Schibsted i 2002. Før hun fikk jobben som Head of Next Media, med ansvar for Schibsteds digitale vekst- og gründerselskaper, nye vekstinitiativ og nye publishingprosjekter, har hun blant annet vært konserndirektør for HR og strategi, og COO/CFO for Schibsted Norge.

- Jeg har fått mye energi av å jobbe tett på både interne og eksterne entreprenør-sjeler med gnist og engasjement for å videreutvikle noe nytt - og utfordre det etablerte. Jeg er stolt av menneskene jeg har jobbet med i Schibsted, og det vi har fått til sammen. Nå er jeg sikker på at Schibsted kommer til å utvikle seg på en spennende og god måte under ny toppledelse. Jeg kommer til å heie fra sidelinjen, og du skal ikke se bortifra at jeg kommer tilbake på et eller annet tidspunkt, sier Tina Stiegler.

Tina Stiegler satt tidligere i ledergruppen for mediedivisjonen i Schibsted, men hun var ikke blant Schibsted-toppene som ble løftet frem da konserndirektør Kristin Skogen Lund presenterte en ny og slankere ledergruppe for konsernet i desember. Raoul Grünthal, som hadde ledet mediedivisjonen, ble valgt som sjef for Schibsted Next, og Siv Juvik Tveitnes ble valgt som sjef for publishing. 

Les mer: Her er Kristin Skogen Lunds nye Schibsted-ledelse

- Jeg synes det er veldig trist at vi mister Tina, samtidig har jeg stor forståelse og respekt for at hun ønsker å utforske andre muligheter. Hun har vært en svært viktig brikke i Schibsted, med sin kunnskap om både fag og mennesker, og hun fortjener en stor takk. Jeg ønsker Tina alt godt videre, og har også fortalt henne at hun er hjertelig velkommen tilbake, om hun - som meg - vil «hjem» igjen en dag, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, i pressemeldingen.

Tina Stiegler jobber med vekststrategi i Schibsted ut februar 2019. Hva hun skal gjøre etter det, vet hun ikke ennå.

- Det må være noe jeg brenner for, på samme måte som jeg har hatt - og fortsatt har - et brennende engasjement for mediebransjen, sier hun.

- Bare et visst antall lederplasser
Når Kampanje får en prat med Tina Stiegler fredag ettermidag, forteller hun at hun har stor tro på Skogen Lunds prosjekt i Schibsted, selv om hun ikke blir med videre.

- Jeg kjenner Kristin litt fra da hun jobbet i Schibsted forrige gang og har et utrolig godt inntrykk av henne. Jeg tror at «nye» Schibsted under hennes ledelse blir utrolig bra og et kult sted å jobbe, sier Stiegler.

- Følte du at det ikke var plass til deg i Kristin Skogen Lunds Schibsted?

- Nei, det følte jeg ikke. Det er en utrolig kompetent ledergruppe og det er bare et visst antall plasser i en toppledelse. Det finnes mange spennende oppgaver i nivået under.

- Var du interessert i en lederstilling?

- Jeg har sittet i Schibsteds konsernledelse, så jeg vet at det er superspennende og veldig krevende.

Fristes av startup-scenen
Stiegler trekker frem tiden som Head of Next Media som et høydepunkt i sin Schibsted-karriere.

- Man husker alltid best det siste man har vært med på, og akkurat nå har det vært å jobbe med vekst og startups, og prøve å jobbe med fremtiden for publishing.  Det har vært et høydepunkt å jobbe med store konsernovergripende endrirger og se hva som fungerer og ikke fungerer når man skal prøve å gjøre store endirnger i et stort konsern.

- Har det gitt deg lyst til å se mot startup- og gründerselskaper?

- Ja, det har det.

Hun legger til at hun holder alle mulighetene åpne i jakten på ny jobb.