I kveld er det premiere på NRKs nye realityserie, «Den ultimate agent», som er laget av produksjonsselskapet Strix.

16 deltakere deles inn i to lag og skal i hver episode gjennom et feltoppdrag og et hovedoppdrag. Laget som taper hovedoppdraget, må sende tre av sine medlemmer i hinderløypen «Flukten». Den som taper flukten, må reise hjem. Til slutt står de bare én deltaker igjen som kan kalle seg «Den ultimate agent».

Men tv-anmelderne lar seg verken imponere eller underholde av agentspirene.

- «Den ultimate agent» er en dvask selskapslek med diverse kamera på slep, skriver anmelder Tom Stalsberg i Dagbladet, som gir realityserien terningkast 2.

Han beskriver serien som« James Bond på valium».

- Lisenspengene blir her svidd av på et konsept som er nesten helt uten nerve, som mangler et eller flere vinnende vesen, med altfor mange cocky deltakere og første episode var uten et element av ekte spenning, skriver Stalsberg.

VG gir også terningkast 2.

- Det er rebusløp på tv, dette her. Linjen mellom familieunderholdning og barne-tv kan være tynn, og «Den ultimate agent» befinner seg med begge beina i den sistnevnte leiren, skriver Morten Ståle Nilsen.