«Skavlan» hadde 322.000 seere på sesongpremieren sent lørdag kveld. Til sammenligning hadde høstens første «Skavlan»-program 440.000 seere, men seertallet raste utover høsten, og sesongens siste program trakk kun 183.000 seere.

- Jeg trodde han kom til å levere bedre for TV 2 på denne sendeflaten enn hva som har ligget der før, og det ser ut til å stemme godt. Dette er utvilsomt med på å løfte TV 2 på lørdagskvelden, sier tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom.

Det var i desember i fjor at TV 2 bestemte seg for å gi opp kampen mot «Lindmo» på fredager og flytte talkshowet til lørdag. Nå kommer «Skavlan» på lufta lørdag kl. 22.30, etter «Hver gang vi møtes» og «God kveld Norge».

Nå går TV 2s talkshow-konge i konkurranse med NRKs nye humorserie «Magnus», som samlet 239.000 seere på lørdag. Det ga en andel på 25 prosent. NRKs tall viser at dette er et program mange foretrekker på se på nett-tv-tjenesten NRK TV. Så langt har 98.000 sett denne episoden der.

Les mer: Sen sendestart for Skavlan - TV 2 vil ha Dorthe Skappel på lufta først

- For tidlig å konkludere
- Det er jo absolutt en seertallskurve som peker i riktig retning og det ser ut til at det var et lurt trekk fra TV 2, selv om det er tidlig å konkludere etter bare ett program, sier tv-sjef i IUM, Marion Berg Odvén.

Hun trekker frem to forhold som kan ha gitt «Skavlan» et etterlengtet løft.

- «Skavlan» har fått en fin slott etter «Hver gang vi møtes» som hadde sterke tall på sesongpremieren, også har det noe å si hva NRK motprogrammerer med. Lørdag kveld går ikke lenger «Skavlan» i konkurranse med et program i samme format, sier hun.

Hun mener fredagen slik den var i fjor høst kan ha blitt «for talkshow-tung» i konkurranse med «Lindmo».

- Det kan tyde på at vi ikke er lei «Skavlan», men at det ble et intervju for mye på fredagskvelden. Nå blir de spennende å se om TV 2 virkelig har klart å finne et rom for «Skavlan» i motprogrammeringen i TV 2, men dette var et signal om at det går i riktig retning, sier hun.

- Veldig god start
«Hver gang vi møtes»
hadde 578.000 seere på hele programmet. Det er 25.000 færre seere enn på fjorårets premiere. «God kveld Norge» åpnet med 443.000 seere.

- Dette er en veldig god start for TV 2 sin lørdagssatsing denne våren. «Hver gang vi møtes» og «God kveld Norge» åpner sterkt. Og vi får gode seertall på «Skavlan» som avslutter lørdagskvelden. En andel på over 32 prosent for «Skavlan» i den kommersielle målgruppen er vi svært godt fornøyde med, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

«Alle mot 1» samlet 669.000 seere på lørdag. Det er 81.000 færre seere enn på premieren på samme tid i fjor. Andelen ble på 45,8 prosent, mot 48,4 prosent i fjor.

NRK-reality får slakt
NRKs nye realityserie, «Den ultimate agent», har fått slakt av tv-anmelderne. 456.000 så først episode kl. 21.20 på lørdag. Det ga en andel på 34,1 prosent.

- «Den ultimate agent» er en dvask selskapslek med diverse kamera på slep, skriver anmelder Tom Stalsberg i Dagbladet, som gir realityserien terningkast to.

Les mer: Slakter NRKs nye realityserie: - James Bond på valium

«Mesternes mester» ble helgens mest sette program med 997.000 seere på fredag. Det ga en andel på 66,3 prosent. «Nytt på nytt» hadde 918.000 og en andel på 56,2 prosent. «Lindmo» startet sesongen med 680.000 seere og en andel på 46,9 prosent.

Ny Premier League-rekord
Søndag kveld ble det satt ny Premier League-rekord på TV 2 Sumo. 172.000 seere så i snitt hele kampen mellom Tottenham og Manchester United på TV 2 Sport Premium, som ga en andel på 22,9 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 17 prosent blant alle tv-seerne (P10-79).

TV 2 har ikke et samlet seertall for TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo, men kan opplyse om at det var 105.000 unike brukere som så kampen på TV 2 Sumo.